FOTO Militarii rusi, exercitii pe Nistru. Chisinaul califica actiunea ca fiind "provocatoare si sfidatoare"

Iesirea imediata a observatorilor militari a fost blocata de Comandamentul Militar Superior al pacificatorilor din partea Tiraspolului, incalcand grav prevederile din Decizia protocolara a CUC din 13 ianuarie 2017 si intelegerile copresedintilor din 27 iulie curent, prin care s-a convenit ca pe timpul concediului estival, partile sa se abtina de la actiuni unilaterale care ar putea duce la destabilizarea situatiei in Zona de Securitate Este de mentionat, ca dupa retragerea tehnicii si echipamentului militar special, peste doua ore observatorii militari s-au deplasat la fata locului, unde au depistat o unitate tehnica militara blindata fara a i se identifica provenienta.

acum 59 luni (4 Aug 2017)

Iesirea imediata a observatorilor militari a fost blocata de Comandamentul Militar Superior al pacificatorilor din partea Tiraspolului, incalcand grav prevederile din Decizia protocolara a CUC din 13 ianuarie 2017 si intelegerile copresedintilor din 27 iulie curent, prin care s-a convenit ca pe timpul concediului estival, partile sa se abtina de la actiuni unilaterale care ar putea duce la destabilizarea situatiei in Zona de Securitate

Este de mentionat, ca dupa retragerea tehnicii si echipamentului militar special, peste doua ore observatorii militari s-au deplasat la fata locului, unde au depistat o unitate tehnica militara blindata fara a i se identifica provenienta.

Sursa foto: deschide.md

Actiunile mentionate, precum si alte precedente similare intreprinse de catre partea transnistreana si sustinute de catre conducerea contingentului de pacificatori din partea Federatiei Ruse le calificam drept provocatoare si sfidatoare, care incalca mecanismul existent al desfasurarii misiunii de pacificare.

Reprezentantii Tiraspolului expansiv manifesta incapacitatea de a-si respecta obligatiunile asumate, ignorand totalmente documentele de baza ale Comisiei si blocand, astfel, intelegerile atinse anterior la nivel de copresedinti, se arata intr-un comunicat de presa al CUC. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro