FOTO Microciparea cainilor, o nebuloasa totala pentru tarani. Veterinarii cer primarilor sa plateasca CIP-urile

FOTO Microciparea cainilor, o nebuloasa totala pentru tarani. Veterinarii cer primarilor sa plateasca CIP-urile

In comuna Recea este nevoie de microciparea a circa 1500 de caini. "Avem o instiintare de la Colegiul Medicilor veterinari si o adresa de la medicul nostru veterinar concesionar prin care ni se aduce la cunostinta ca fiecare cetatean care poseda caine trebuie sa si-l inregistreze prin microcipare. Asta inseamna ca populatia de caini de la nivel de judet are deja un proprietar stabilit.

acum 109 luni (23 Oct 2014)

In comuna Recea este nevoie de microciparea a circa 1500 de caini. Primaria Recea a primit recent o solicitare din partea veterinarilor ca acele microcipuri sa fie cumparate cu bani de la bugetul local pentru a nu mai crea o cheltuiala in plus oamenilor.

"Avem o instiintare de la Colegiul Medicilor veterinari si o adresa de la medicul nostru veterinar concesionar prin care ni se aduce la cunostinta ca fiecare cetatean care poseda caine trebuie sa si-l inregistreze prin microcipare.

Nu asta e problema noastra, ci costurile care vor trebui suportate de catre cetatean pentru microciparea unui caine. Din acea adresa aflm ca un microcip costa in medie 7 lei iar noi la nivel de comuna Recea avem undeva la 1500 de caini", a explicat primarul Octavian Pavel.

Medicii veterinari solicita Primariei Recea sa suporte contravaloarea microcipurilor, lucru care va fi analizat de alesii locali in cadrul sedinstei locale din aceasta luna.

"Voi fi de accord cu plata acestor microcipuri, dar nu pot sa fiu de accord cu plata si manopera pentru montarea acestui microcip. De la 30 lei, cat ar fi, medicii veterinary cer sa suportam noi 10 lei, cand microcipul e numai 7 lei si le-am spus ca nu poate fi microcipatul unui caine mai scump decat microcipatul unei vaci sau a unui bivol sau aproximativ egala cu cea a unui porc", a adaugat primarul din Recea.

Microciparea la sate, o necunoscuta

Autoritatile recunosc ca o mica parte din oameni stiu despre aceasta microcipare a cainilor, iar oamenii nu vor fi de accord sa scoata bani din buzunar pentru asa ceva. Am un singur caine si pe asta l-am adus de pe vale ca cineva l-a aruncat. Dar tati trag aici la mine, ca le dau de mancare...Nu or veni hingherii, ca sa ii duca?

Microciparea, finalizata pana in februarie 2015

Actiunea de microcipare a cainilor are scadenta finalul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro