FOTO. Masinile exotice de la Geneva 2015. Erupe "Vulcanul" la Aston Martin

Salonul Auto de la Geneva, care va avea loc in perioada 5-15 martie, va fi locul unde ultimele masini din productia de serie vor imparti acelasi spatiu cu modele exotice, de sute de cai putere, precum noul Aston Martin Vulcan. Segmentul supermasinilor este intr-o continua crestere, iar povestea, in prezent una de succes, a celor de la Ferrari, a incurajat tot mai multi producatori de lux sa lanseze bolizi de sute de mii de euro.

acum 60 luni (25 Feb 2015)

Salonul Auto de la Geneva, care va avea loc in perioada 5-15 martie, va fi locul unde ultimele masini din productia de serie vor imparti acelasi spatiu cu modele exotice, de sute de cai putere, precum noul Aston Martin Vulcan.

Cea de a 85-a editie a singurului salon auto, dintre cele trei majore (alaturi de Paris si Frankfurt), care se tine anual, anunta mai multe noutati pentru lumea auto. Fiecare clasa auto va avea parte de modele noi, incepand de la mini, pana la limuzine si SUV-uri de mari dimensiuni. Segmentul supermasinilor este intr-o continua crestere, iar povestea, in prezent una de succes, a celor de la Ferrari, a incurajat tot mai multi producatori de lux sa lanseze bolizi de sute de mii de euro.

Poate unele dintre cele mai asteptate astfel de modele sunt Aston Martin Vulcan, Ferrari 488 GTB si McLaren P1 GTR, cea din urma o editie extrem de rara, limitata la doar 30 de bucati.

Aston Martin Vulcan va fi un model destinat entuziastilor motorsportului, modelul fiind ideal pentru pistele de viteza, cum ar fi cea de la Nurburgring (Germania). Cu peste 800 CP, dezvoltati de un motor aspirat, V12, de 7 litri, masina se anunta a fi un monstru pe circuite. Britanicii vor sa produca doar 24 de astfel de modele. Fata de un P1 de serie, care oricum este o masina rara, cele 30 de modele in editie limitata vor beneficia si de cateva modificari la aerodinamica si este de asteptat sa coste peste 2 milioane euro. GTR-ul va fi vandut exclusiv detinatorulor de P1, sub 400 de persoane in intreaga lume.

Insa poate cea mai importanta lansare este cea a lui Ferrari 488 GTB, al doilea model din noua epoca in care a intrat producatorul de la Maranello. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro