FOTO: Masina zburatoare va intra pe piata auto in doar cativa ani. Cum arata primul model

Dotat cu aripi pliabile cu motoare electrice de 300 de cai putere, acest model este capabil să treacă poziţia orizontală la cea verticală şi va putea atinge o viteză de croazieră de 322 de kilometri pe oră.

acum 78 luni (25 Feb 2016)

Primul automobil zburător va fi pregătit pentru testare in 2018 şi va fi pus in vanzare la nivel mondial peste opt ani, susţine compania americană Terrafugia in legătură cu prototipul său numit TF-X, informează ziarul spaniol ''ABC'', citat de Agerpres.

Dotat cu aripi pliabile cu motoare electrice de 300 de cai putere, acest model este capabil să treacă poziţia orizontală la cea verticală şi va putea atinge o viteză de croazieră de 322 de kilometri pe oră. Firma Terrafugia menţionează că obiectivul său este acela de a furniza ''un veritabil mijloc de transport din uşă in uşă'', care să poată fi ţinut in garaj ca orice alt automobil.

Vehiculul va fi semiautomat, aşa incat utilizatorul nu va avea altceva de făcut decat să dea drumul calculatorului de la bord şi să indice direcţia in care doreşte să zboare. Ultimul cuvant ii va aparţine operatorului TF-X, care va decide dacă se poate ateriza in locul ales de utilizator şi dacă este necesar să se renunţe, intr-un anumit moment, la incercarea de aterizare. Reprezentanţii companiei au explicat că modelul TF-X există la scala unu la zece şi este testat in tunelul de vant de la Massachusetts Institute of Technology (MIT). ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro