FOTO Masina "Lego", noua moda in randul nuntasilor romani

FOTO Masina

Marcile de epoca Rolls-Royce, Buick, Plymouth si Dodge atrag privile tuturor FOTO O masina folosita de Militia din Iugoslavia in anii '60, la plimbare pe strazile din Timisoara FOTO Masina de Militie care a uimit Timisoara: "Politistii ma opresc doar sa faca poze" FOTO VIDEO Masina tortionarului Alexandru Draghici, fostul sef al Securitatii de pe vremea lui Dej, duce mirii la altar FOTO Masina unicat cu trei roti, pe strazile din Timisoara: "Consuma doar 2,5 litri la suta de kilometri" INEDIT Regele Mihai la volanul unui Jeep, la Intalnirea colectionarilor de masini din Al Doilea Razboi Mondial GALERIE FOTO

acum 70 luni (11 Feb 2018)

In randul celor care organizeaza nunti a existat, dupa Revolutie, o moda de a inchiria masini. Erau inchiriate la nunti, petreceri, onomastici, filmari de videoclipuri muzicale sau alte evenimente de seama.

Mai tarziu, a aparut moda masinilor de epoca. Firmele de inchirere au venit cu oferte bogate, cu masini din perioada interbelica sau numeroase modele care au facut furori in anii '50,'60 sau '70.

In Romania au fost aduse aproximativ 20 de Beauforduri. Dar este foarte complicat sa o inmatriculez la noi ca masina de epoca. Fiecare poate sa fie de la alta masina, din perioade diferite. Pentru a putea inregistra acest model, proprietarul are nevoie, separat, de datele de indentificare de la Registrul Auto Englez pentru sasiu, caroserie si motor. Orice masina mai veche de 30 de ani intra in categoria retro, dar la Beauford e mai complicat.

Beauford realizeaza modele de masini vintage Grand Tourer, cu doua sau patru usi, cu capota sau decapotabil. Cele mai multe au motor de Rover, Ford, Nissan sau Mercedes Benz. Beauford este foarte popular in randul nuntasilor din Anglia, unde exista si un club al posesorilor de Beauford.

Beaufordul de la Sacalaz

Unul din modele Beauford aduse in Romania se afla la Sacalaz, la zece kilometri de Timisoara. Masina a fost adusa de Dani Bodnariu, care de multi ani traieste in Anglia, unde are firma sa in domeniul constructiilor.

Si pentru ca a fost mereu pasionat de masini, a inceput sa stranga la Sacalaz masinile de epoca. Mai are un Buick Le Sabre din 1960, un Pontiac din 1985, un taxi londonez (LTI cu motor de Nissan), tot din 1998, un Jaguar din 1996, dar si alte cateva marci britanice, precum un Wolseley din anii '70 sau Morris Cowley din 1955.

"Daniel e pasionat de masini de cand il stiu. Are cam 15 masini vechi, de la Dacii la modele aduse din Anglia. Ideea era ca daca tot a avut pasiunea asta, sa si inchirieze masinile pentru orice fel de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro