FOTO Marsul Cavaleriei. Drumul soldatilor americani pleaca de la Mihail Kogalniceanu spre aplicatia de la Cincu

FOTO Marsul Cavaleriei. Drumul soldatilor americani pleaca de la Mihail Kogalniceanu spre aplicatia de la Cincu

La baza sportiva Decathlon, vor fi organizate un meci de fotbal intre militarii americani si cei de la Baza 2 Logistica "Valahia" din Ploiesti si o partida de baschet cu elevi ai Colegiului National Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza. Joi, 14 mai, de la ora 10.00 la 11.30, militarii americani si romani vor omagia, la placa comemorativa de la intrarea in orasul Sinaia, memoria pilotilor americani cazuti in cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

acum 60 luni (13 May 2015)

Vehiculele militare care participa la "Marsul Cavaleriei" vor fi impartite in mai multe grupuri pentru a reduce pe cat posibil blocajele in trafic. Ele se vor deplasa de la Mihail Kogalniceanu prin Harsova, Slobozia, Ploiesti, Sinaia si Brasov pentru a ajunge la Cincu.

"Marsul Cavaleriei demonstreaza legaturile temeinice dintre Statele Unite ale Americii si Romania, puterea Aliantei Nord-Atlantice si importanta interoperabilitatii militare", considera reprezentantii Regimentului 2 Cavalerie, unitate care va participa la Cincu, la exercitiul Sarmis 15. La aplicatia ce se va desfasura in perioada 15 mai - 6 iunie, vor lua parte 1.500 de militari din Canada, Marea Britanie, Romania si SUA, cu aproximativ 200 de mijloace de lupta. Exercitiul multinational vizeaza instruirea prin simulare reala si cu trageri de lupta, desfasurandu-se in garnizoana Brasov si la Centrul de Instruire pentru Lupta al Fortelor Terestre din Cincu.

La plecarea de la baza Kogalniceanu, din judetul Constanta, capitanul american Kevin Sandlin de la US Rangers declara ca acest convoi contine "90 de vehicule. Prima va fi companie de suport, apoi grupul de comanda al convoiului si apoi doua companii de infanterie. Elicopterele vor fi pozitionate de-a lungul rutei noastre ca sa demonstram cat de bine cooperam cu suportul aerian si o sa avem si sprijinul politiei militare americane si romane care ne va proteja si se vor asigura ca nu apar probleme pe parcurs. Vehiculele circula cu o viteza medie de 60-70 km/ora si sunt programate sa opreasca si sa primeasca vizitatori prin localitatile prin care trec.

In trecerea prin Ploiesti, Sinaia si Brasov, soldatii americani, alaturi de partenerii din Fortele Terestre ale Armatei Romaniei, vor participa la activitati publice menite sa raspunda indemnului "Onoram trecutul, asigurand viitorul". La baza sportiva Decathlon, vor fi organizate un meci de fotbal intre militarii americani si cei de l... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro