FOTO Marele drapel al Uniunii Europene a ajuns la Timisoara. "Oda bucuriei" la -8 grade Celsius

FOTO Marele drapel al Uniunii Europene a ajuns la Timisoara.

Actiunea transmite cateva mesaje puternice, de care eu consider ca noi, toti romanii, indiferent daca traim in tara sau in afara ei, avem mare nevoie: solidaritate, constientizare a problemelor si grijilor care ne unesc, curajul de a exprima public opiniile personale, de a pune intrebari si de a cauta cu totii solutii.

acum 52 luni (28 Feb 2018)

Romanii din diaspora sau alaturat intr-o maniera inedita celor de acasa, care protesteaza pentru o Romanie moderna, pentru reformarea clasei politice si pentru sustinerea luptei anticoruptie.

Dupa ce steagul imens al Uniunii Europene a circulat pe la mai multe comunitati de romani din Europa, diaspora a trimis spre Romania marele drapel UE, ca semn al unitatii civice romanesti in jurul valorilor europene si ca simbol al protectiei impotriva abuzurilor de putere ale actualei coalitii de guvernamant.

De la Timisoara, steagul ajunge maine la Deva, fiind intins chiar la Cetate. Dragnea este cercetat de catre procurorii DNA in trei dosare penale, fiind urmarit penal si pentru deturnare de fonduri europene. Oameni politici cu probleme penale, dar si afaceristi corupti sau moguli media infiltrati in mediul politic, profita direct de pe urma demersurilor gruparii din jurul lui Dragnea si se opun cu disperare luptei anticoruptie. Atacurile lor furibunde destabilizeaza intreaga tara si afecteaza viata de zi cu zi a tuturor romanilor", au transmis cei de la Initiativa Timisoara.

Gabriela Mirescu, analist politic si consultant in comunicare, din Fribourg/Elvetia, originara din Timisoara, a facut parte din grupul celor care au contribuit la actiune. Am intuit ca o astfel de actiune poate atinge prin fire nevazute suflete de romani, atat de divizate in zilele astea. Actiunea transmite cateva mesaje puternice, de care eu consider ca noi, toti romanii, indiferent daca traim in tara sau in afara ei, avem mare nevoie: solidaritate, constientizare a problemelor si grijilor care ne unesc, curajul de a exprima public opiniile personale, de a pune intrebari si de a cauta cu totii solutii. Asa ca am reactionat si eu spontan si am zis ca trebuie sa ma alatur si sa sustin cum pot o astfel de idee care sa uneasca romanii si sa transceada granite, apartenente etnice , religioase sau chiar si politice", a declarat G... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro