FOTO Maia Morgenstern implineste astazi 55 de ani: "Daca ne tot facem operatii estetice, vom fi o tara fara babe"

FOTO Maia Morgenstern implineste astazi 55 de ani:

Maia Morgenstern, care isi aniverseaza ziua de nastere pe 1 mai, spune ca sarbatoarea a fost initiata in SUA si ca "1 Mai nu e o sarbatoare comunista, ci una socialista, care se sarbatoreste in toata lumea". "Consider o sansa faptul ca m-am intalnit cu eroine de facturi diferite, de varste diferite, teribil de neasemanatoare, astfel incat sper ca nu ma aflu in pericolul de a fi etichetata, de a fi folosita doar intr-un singur gen de personaje", subliniaza actrita. Teatru peste Prut, la Chisinau Astazi, de ziua ei de nastere, actrita se intoarce de la Chisinau, dupa un turneu de o saptamana cu Teatrul Evreiesc de Stat. Caragiale": "Varsovia: ghid touristic", de Hillel Mittelpunkt, "Amantul", de Harold Pinter, "Mic si-al dracu", de Ion Pribeagu, "Miss Daisy si soferul ei", de Alfred Fox Uhry, "Baiatul din Brooklyn", de Donald Margulies. Cehov - Vineri, 12 mai, ora 19.00 - "Maestrul si Margareta", de Mihail Bulgakov - Sambata, 13 mai, ora 19.00 - "Pustoaica de la etajul 13 sau draga societate", de Mircea M.

acum 48 luni (1 May 2017)

Maia Morgenstern, care isi aniverseaza ziua de nastere pe 1 mai, spune ca sarbatoarea a fost initiata in SUA si ca "1 Mai nu e o sarbatoare comunista, ci una socialista, care se sarbatoreste in toata lumea". In majoritatea tarilor vest-europene, ziua de 1 Mai este zi libera. Am respectat, intotdeauna, sarbatoarea de 1 Mai".

"Pe mine m-a afectat aceasta sarbatoare care cade de ziua mea de nastere in sensul ca nu puteam duce bomboane la scoala, fiind o zi libera. In rest, intotdeauna, am petrecut frumos de ziua mea, am asteptat oaspeti cu mare drag de ziua mea", a povestit actrita, pentru "Adevarul".

Maia Morgenstern, care s-a nascut pe 1 mai 1962 la Bucuresti, spune ca nu o sperie varsta de 55 de ani.

De ce sa-mi ascund varsta? Nu trebuie sa ducem lipsa de babe si de mosi, sunt si ei necesari", rade actrita.

"Eram un copil greu de suportat"

S-a nascut la Bucuresti, a avut o copilarie tulburata, marcata de lipsuri materiale, dar foarte bogata pe plan spiritual. "El mi-a picurat in suflet ideea de bunavointa. Fara discursuri teoretice am aflat de Moise, Buddha, de Mahomed, de Iisus, despre istorie. Eram un copil greu de suportat, dar un copil dorit de parinti, si prin urmare, rasfatat. Simteam iubirea, dar in acelasi timp am primit o educatie extrem de riguroasa. Eram insetata de dragostea mamei mele, as fi vrut sa fiu in permanenta langa ea, cu ea. Era o persoana foarte activa din punct de vedere profesional, profesor, informatician. Tatal meu a avut si preocupari literare si filosofice, a fost chiar profesorul de logica matematica al lui Constantin Noica. A observat din felul in care ma jucam sau din felul in care percepeam un spectacol de teatru la care mergeam impreuna. Discutia asta am avut-o la 18 ani, si cum eram si sunt foarte orgolioasa, ma inspaimanta de fapt perspectiva unui esec. Pentru ca am inceput cu un esec: am cazut la examenul de ad... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro