FOTO. Luna Vanatorului, fenomenul astronomic aparte care se va vedea si pe cerul din Romania

Fenomenul nu va fi singular in această toamnă, pe data de 14 noiembrie urmand să apară o lună cu dimensiuni considerabile şi care se va afla cel mai aproape de Pămant şi se consideră că aceasta va fi cea mai mare lună care va apărea in secolul XXI, precizează sursa citată.

acum 57 luni (16 Oct 2016)

In acest week-end va avea loc un fenomen astronomic deosebit de frumos care va putea fi urmărit şi pe cerul din Romania. Luna va apărea cu dimensiuni mult mai mari decat cele obişnuite şi cu o culoare mult mai intensă, scrie Descoperă. In momentul in care priveşti către orizont, priveşti, de fapt, către desimea atmosferei Pămantului, lucru care nu se intamplă atunci cand priveşti in sus. Aşa că o lună plină ce se află la orizont preia o nuanţă de galben, portocaliu sau roşu", a explicat reporterul EarthSky Deborah Byrd.

Luna plină din această lună este cunoscută in America de Nord ca luna vanătorului deoarece, in alte luni, corpul ceresc se ridică la aproximativ 50 după apus, in timp ce in luna octombrie, satelitul natural al Pămantului va răsări cu 30-35 de minute intarziere, ceea ce face ca perioada de lumină din acea zi să fie mai indelungată.

In acest an, luna vanătorului este dublată şi de fenomenul de "super lună". Luna se va vedea, insă, toată noaptea in nopţile de 15 - 16 şi 16 - 17 octombrie. In prima noapte, Luna se află in aceeaşi zonă de cer cu planeta Uranus. Fenomenul nu va fi singular in această toamnă, pe data de 14 noiembrie urmand să apară o lună cu dimensiuni considerabile şi care se va afla cel mai aproape de Pămant şi se consideră că aceasta va fi cea mai mare lună care va apărea in secolul XXI, precizează sursa citată. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro