FOTO Lotul 2 al autostrazii Timisoara-Lugoj poate fi terminat cu mult inainte de termen

FOTO Lotul 2 al autostrazii Timisoara-Lugoj poate fi terminat cu mult inainte de termen

Autostrada Timisoara-Lugoj va face parte din culoarul IV pan-european de transport, care face legatura cu tarile Uniunii Europene: Dresda - Nurnberg - Praga - Viena - Bratislava - Gyor - Budapesta - Arad, apoi se ramifica in doua: Timisoara - Deva - Sibiu - Pitesti - Bucuresti - Constanta si Timisoara - Drobeta Turnu Severin -Vidin - Sofia - Salonic.

acum 96 luni (2 Jun 2015)

Consortiul Tirena Scavi - Societa Italiana per Condotte D'Acqua, castigatorul licitatiei pentru realizarea autostrazii Timisoara-Lugoj, lotul 2, s-a apucat de lucru in martie 2014. Ei au inceput decaparea pamantului in dreptul localitatilor Topolovatul Mare si Sanovita, chiar inainte de sosirea primei transe de bani de la Uniunea Europeana.

Italienii si-au anuntat inca de atunci intentia sa termine lucrarea inainte de termenul din contract, care este 20 iulie 2016.

Toate acestea in conditiile in care lotul 2, din cauza problemelor birocratice, a avut nevoie de trei ani pentru a ajunge de la faza de licitatie la santier. Trebuie spus ca si primul tronson al acestei autostrazi, deschis circulatiei in octombrie 2012, a fost predata cu sase luni inainte de termen, de asocierea Spedition UMB - Tehnostrade - Carena SpA Impresa di Construzioni.

Valoarea contractului pentru proiectarea si constructia lotului 2 de autostrada este de 423,35 milioane de lei (94,7 milioane de euro), fara TVA. Finantarea este asigurata din fonduri europene (85%) si bani de de la bugetul de stat (15%). O bucata de drum, intre Sanovita si Balint, de zece kilometri, este finalizat, dar sta nefolosita. Autostrada Timisoara-Lugoj va face parte din culoarul IV pan-european de transport, care face legatura cu tarile Uniunii Europene: Dresda - Nurnberg - Praga - Viena - Bratislava - Gyor - Budapesta - Arad, apoi se ramifica in doua: Timisoara - Deva - Sibiu - Pitesti - Bucuresti - Constanta si Timisoara - Drobeta Turnu Severin -Vidin - Sofia - Salonic. Imagini din singurul loc in care poti ajunge din Romania in Occident pe autostrada FOTO Autostrada pe drum de pamant. Costa 95 de milioane de euro fara TVA

S-a deschis circulatia pe primul tronson de autostrada Timisoara - Lugoj, terminat cu 6 luni inainte de termen

Primul lot din Autostrada Lugoj - Deva ar putea fi folosit in sfarsit pe toata lungimea

FOTO Autostrada Arad... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro