FOTO+LIVE VIDEO. Teroare la Paris: Sase militari au fost loviti de un BMW. Autoritatile franceze acuza un "act dezgustator de agresiune". Un suspect a fost impuscat

Mai multi militari francezi au fost raniti dupa ce au fost loviti de un vehicul in suburbia pariziana Levallois-Perret, transmite postul de radio France Info, citat de Reuters. Franta se afla la nivelul maxim de alerta, dupa mai multe atentate revendicate de teroristii din Stat Islamic sau inspirate de ISIS, soldate cu 230 de morti, in ultimii doi ani.

acum 32 luni (9 Aug 2017)

Mai multi militari francezi au fost raniti dupa ce au fost loviti de un vehicul in suburbia pariziana Levallois-Perret, transmite postul de radio France Info, citat de Reuters.

UPDATE 15.46: Un suspect in varsta de 37 de ani a fost impuscat de politisti, scrie BFMTV.

Barbatul a incercat sa evite un filtru al Politiei si, cand a fost oprit de oamenii legii, a incercat sa fuga.

14.00 A aparut prima marturie despre atacul de la Paris, obtinuta de agentia Reuters.

"Am auzit un zgomot puternic, ca de metal zgariat. La scurt timp, am vazut o persoana care parea grav ranita, pe caldaram, in fata masinii cu care patrulau soldatii, iar o alta persoana primea deja ingrijiri medicale", a declarat Jean-Claude Veillant, care locuieste intr-un bloc din apropiere.

Cei sase militari fac parte din trupele speciale antitero, care patruleaza pe strazi, dupa atacurile din ultimii doi ani, in cadrul Operatiunii Sentinelle, scrie si Daily Mail.

12.45: Ancheta a fost preluata de procurorii din cadrul Parchetului antitero, iar infractiunea cercetata este "tentativa de asasinare a unei persoane apartinand autoritatii publice, avand un scop terorist, criminal", conform BFMTV.

12.25: Primarul din Levallois-Perret, regiune aflata la cinci kilometri de centrul Parisului, a mai declarat ca "totul s-a intamplat foarte repede.

Franta se afla la nivelul maxim de alerta, dupa mai multe atentate revendicate de teroristii din Stat Islamic sau inspirate de ISIS, soldate cu 230 de morti, in ultimii doi ani.

11.30: Adjunctul primarului din Levallois-Perret, Isabelle Balkany, a declarat, la postul BFMTV, ca incidentul reprezinta "un act dezgustator de agresiune, fara nici un dubiu premeditat", conform Reuters.

Soferul care a intrat in soldatii care patrulau conducea un BMW, a spus si primarul Patrick Balkany.

Politia din capitala franceza a anuntat ca o operatiune este in curs de desfasu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro