FOTO Liberali pana la moarte. Cine sunt primarii devotati PNL, care nu s-au lasat momiti de Ordonanta lui Dragnea

FOTO Liberali pana la moarte. Cine sunt primarii devotati PNL, care nu s-au lasat momiti de Ordonanta lui Dragnea

Fabian Drocan, primarul liberal care a scos cel mai bun procent la prezidentiale in Mehedinti Ordonanta "traseistilor", care a permis primarilor migratia de la un partid la altul fara riscul de a-si pierde mandatul a schimbat totalmente culoarea politica a primarilor din judetul Mehedinti. Concret 39 de primari, 11 de la PNL si 28 de la PDL au ales partidul lui Ponta si acest lucru s-a vazut la alegeri fiindca in toate localitatile din Mehedinti, PSD-ul a reusit performanta de a bate la scor ACL-ul. Totusi, la Devesel, primarul liberal Fabian Drocan, aflat la primul mandat de edil, a reusit sa dea peste cap socotelile celor de la PSD, atingand un scor de aproape 50 la suta, mai exact de 49,7 la suta, cel mai mare procent obtinut de ACL intr-o localitate din Mehedinti. Prin urmare, o comuna greu de condus, insa priceperea sa in actul de administratie a fost hotaratoare in alegerea sa de patru ori consecutiv in functia de primar, candidand de fiecare data sub sigla Partidului National Liberal, partid pe care nu l-a tradat niciodata. Primarul care nu-si schimba convingerile odata cu sosetele Victor Popa, primarul comunei vasluiene Dodesti, este unul din putinii edili din judet care a intrat in politica alaturi de liberali si a ramas fidel convingerilor de dreapta Doar sapte comune in tot judetul Vaslui mai au primari de la PNL, fata de 22 cati erau inainte de ordonanta lui Dragnea. Primarul comunei Dranic nu s-a prins in mrejele PSD: "Presiuni asupra mea sa trec la PSD au fost tot timpul" Nu toti primarii PNL din judetul Dolj au ales sa treaca in barca PSD folosindu-se de ordonanta data de Liviu Dragnea. Libertatea de exprimare si de vot, doua din valorile in care cred primarii de Maramures Nu toti primarii din Maramures au trecut in barca PSD-ista folosindu-se de acea Ordonanta Dragnea care a facut la nivel de Maramures ca PNL-ul si PDL-ul sa piarda in total 14 primari. Doi dintre primarii din Maramures, cel de la Repedea si Ruscova recunosc ca discutii cu cei de la PSD au fost, insa nu au fost convingatoare. Chiar daca, la cei 47 de ani ai sai, face parte din generatia tanara de edili, Sorin Romocea se afla deja la al treilea mandat de primar, conducand destinele comunei, neintrerupt, din 2004. De altfel, actualul primar este chiar ginerele artistului popular care ne-a parasit in urma cu patru ani, la varsta de 91 de ani. Este o localitate situata in nordul judetului, departe de capitala Iasi, compusa din trei sate si avand o populatie de aproximativ 3.600 de locuitori.

acum 108 luni (24 Nov 2014)

Zece ani de administratie PNL in comuna Mihail Kogalniceanu din Ialomita. Membru al organizatiei judetene a PNL de peste doua decenii, a reusit sa puna in practica doctrina liberala si-n administratie.

Partidul National Liberal din Ialomita s-a infiintat, ca in toata tara de altfel, in anu 1992. Si tot de atunci Alexandru Dinu este membru al acestei organizatii politice. A ales sa intre in politica reprezentand un partid care nu era agreat de principala forta a acelor vremuri, transformata astazi in Partidul Social Democrat. Rares Manesc a decis sa mearga pe drumul pe care l-a urmat si tatal lui, Virgil Manescu, un fruntas liberal din perioada interbelica si de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Apoi, Rares Manescu a obtinut o dipla de licenta in management financiar contabil si administrativ si in administratie publica, dupa care a absolvit si un master in "Administratie Publica si Integrare Europeana". De asemenea, potrivit CV-ului de pe site-ul Primariei Sectorului 6, Manescu a obtinut si titlul de Doctor in Economie cu tema "Politici bugetare in dezvoltarea economica. Primar liberal la al treilea mandat: "Ar fi fost imoral sa trec dintr-o parte in alta" Primarul Ion Nafliu si viceprimarul Florea Udrea se numara printre cei mai longevivi alesi locali din judetul Valcea. Ion Nafliu si Florea Udrea fac echipa in Galicea de un deceniu. In 2004 mi-am gasit un partener pe masura, pe viceprimarul Florea Udrea, si de atrunci facem echipa. In 2004, in campanie electorala, cei de la PSD se laudau ca sunt o echipa de ingineri. Fabian Drocan, primarul liberal care a scos cel mai bun procent la prezidentiale in Mehedinti Ordonanta "traseistilor", care a permis primarilor migratia de la un partid la altul fara riscul de a-si pierde mandatul a schimbat totalmente culoarea politica a primarilor din judetul Mehedinti. Ca la un semn, aproape toti primarii din Mehedinti s-au incolonat si rand pe rand s-au inscris luna trecuta in Partidul Social Democrat, cu putin i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro