FOTO. Lectiile de istorie din saga medievala Game of Thrones

De altfel, scriitorul a și mărturisit că perioada sa favorită din istoria Angliei este cea care surprinde conflictul de 30 de ani dintre familiile York și Lancaster, pentru succesiunea la tronul dinastiei Plantagenet. Cu o inălțime de patru metri și jumătate, 2.7 metri grosime și 117 kilometri lungime, fortificația veche de 2.136 de ani a fost construită de romani, pentru a proteja sudul Angliei de atacurile triburilor care locuiau in Scoția de astăzi.

acum 51 luni (30 Apr 2016)

Martin, renumit pentru saga "Cantec de gheață și foc" (serial "Game of Thrones") a dezvoltat, in romanele sale, un univers in care transpune evenimente istorice reale in lumea ficțională. Și credeți-mă, familiile Stark și Lannister sunt nimic pe langă invidia dintre Capețieni și Plantageneți.

O altă sursă de inspirație pentru Martin a fost și Războiul celor două roze. De altfel, scriitorul a și mărturisit că perioada sa favorită din istoria Angliei este cea care surprinde conflictul de 30 de ani dintre familiile York și Lancaster, pentru succesiunea la tronul dinastiei Plantagenet.

Martin imbină intrigile și brutalitatea specifice realismului, pentru a da romanelor sale o atmosferă tensionată, unde predomină sentimentul puterii absolute. Totodată, apar și elemente de realism magic, precum superstițiile, care contribuie la prezervarea atmosferei medivale obscure.

Cersei Lannister/Jane Shore

In sezonul cinci, Cersei Lannister este pedepsită public pentru adulter, penitență folosită frecvent in Evul Mediu. Ideea a pornit de la una dintre numeroasele amante ale regelui Eduard al IV-lea, Jane Shore (1445-1527), care a fost pedepsită in mod public pentru comportament "libertin" și pe motiv că ar fi conspirat impotriva sa, a explicat scriitorul. Astfel, ea a fost obligată să meargă desculță pe străzi, intr-o zi de duminică, imbrăcată doar cu un furou, in timp ce in maini purta o lumanare.

Loras Tyrell/Eduard al II-lea al Angliei

Totodată, personajul lui Loras Tyrell este inspirat de regele Eduard al II-a. Tot in sezonul cinci, Loras Tyrell este in doliu după pierderea iubitului său, Renly Baratheon, insă el este obligat să se căsătorească cu Cersei.

Cersei Lannister/Regina Isabella a Franței

Cersei Lannister este intruchiparea perfectă a reginei Isabella a Franței. In secolul XIV, căsătoria sa cu regele Angliei a avut scopul de a consolida ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro