FOTO Lectia de viata predata de doua copile care au dus la Politie un portofel cu bani: "Pe noi familia asa ne-a invatat"

Ioana Buzatu si Georgiana Taraboi, ambele de 11 ani, eleve in clasa a VI-a, au descoperit in urma cu cateva saptamani, la scurt timp dupa ce au iesit de la scoala, un portofel in care se afla suma de 400 de lei.

acum 66 luni (29 Nov 2014)

Ioana Buzatu si Georgiana Taraboi, ambele de 11 ani, eleve in clasa a VI-a, au descoperit in urma cu cateva saptamani, la scurt timp dupa ce au iesit de la scoala, un portofel in care se afla suma de 400 de lei. Copilele spun ca atat de acasa cat si de la scoala au fost educate ca nu trebuie sa pastreze ceea ce nu le apartine, asa ca au luat decizia sa duca bunul la Politie. De acasa si de la scoala am fost educata ca nu e frumos sa luam ce nu ne apartine", a spus Ioana Buzatu. Cele doua minore au fost premiate, ieri, la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi, de chestorul Ioan Scripniciuc, seful Politiei Iasi, care le-a oferit cate o placheta. Acesta l-a mai premiat si pe preotul Adrian Amazilitie (foto jos), de la Horpaz, cel care in urma cu cateva saptamani a gasit un portofel cu o suma mare de bani, pierdut de un cetatean din Republica Moldova, pe care l-a restituit, de asemenea, la Politie. Scripniciuc i-a mai oferit o placheta si agentului Mihai Morariu, de la Biroul Rutier, care a iesit recent la pensie. "Am acordat aceste plachete unor cetateni de onoare ai judetului Iasi pentru niste gesturi onorante pentru intreaga comunitate si anumite restituirea unor portofele posesorilor de drept", a spus Ioan Scripniciuc, care i-a felicitat pe toti cei care au fost premiati ieri. Plachete de multumire au primit din partea sefului Politiei si mai multi subordonati de-ai sai, care au avut rezultate foarte bune in cursul acestui an. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro