FOTO Jocurile Europene, ceremonie fastuoasa de deschidere la Baku. Lady Gaga a cantat melodia "Imagine"

FOTO Jocurile Europene, ceremonie fastuoasa de deschidere la Baku. Lady Gaga a cantat melodia

Prima editie a Jocurilor Europene, un fel de olimpiada la nivel continetal, s-a deschis oficial la Baku pe stadionul National, o constructie impunatoare, care a costat cateva sute de milioane de dolari. 147 de sportivi romani, 30.000 de euro pentru o medalie de aur Romania a deplasat 147 de sportivi la Baku, care vor concura la 22 de discipline: gimnastica aerobica, tir cu arcul, baschet 3x3, badminton, box, kaiac-canoe, ciclism, sarituri in apa, scrima, gimnastica artistica, judo, karate, sambo, tir, inot, taekwondo, triatlon, tenis de masa, volei, polo pe apa si lupte.

acum 57 luni (12 Jun 2015)

Prima editie a Jocurilor Europene, un fel de olimpiada la nivel continetal, s-a deschis oficial la Baku pe stadionul National, o constructie impunatoare, care a costat cateva sute de milioane de dolari.

Cu totul, azerii au investit 10 miliarde dolari pentru ca cei 6000 de sportivi din 50 de tari sa aiba toate conditiile unei intreceri ce se doreste a fi o Olimpiada mai mica.

Fiecare tara care si-a trimis delegatii de sportivi a primit cate 50.000 de dolari din partea Azerbaidjanului.

Dupa 600 de sesiuni de repetitii, ceremonia de deschidere a mers snur si a avut in centru cultura azera. Defilarea echipelor nationale a fost urmata de un moment inedit: Lady Gaga a cantat melodia Imagine a lui John Lennon, o interpretare aplaudata pe stadion, insa care a suferit mult din punct de vedere artistic. Jocurile Europene din Azerbaidjan, o investitie de 10 miliarde

Jocurile Europene au dat ocazia Azerbaidjanului sa-si dezvolte infrastructura, acesta fiind, de fapt, marele castig de pe urma organizarii unei competitii de o asemenea anvergura. Presedintele azer Ilham Aliev a dispus cheltuirea a nu mai putin de 10 miliarde de dolari pentru organizarea Jocurilor Europene. Dintre cele 18 baze sportive care vor gazdui intreceri, cea mai impunatoare este Stadionul "National", capacitatea sa fiind de 64.000 de locuri.

147 de sportivi romani, 30.000 de euro pentru o medalie de aur

Romania a deplasat 147 de sportivi la Baku, care vor concura la 22 de discipline: gimnastica aerobica, tir cu arcul, baschet 3x3, badminton, box, kaiac-canoe, ciclism, sarituri in apa, scrima, gimnastica artistica, judo, karate, sambo, tir, inot, taekwondo, triatlon, tenis de masa, volei, polo pe apa si lupte. Dintre acestea, doar noua sporturi ofera posibilitati de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro: tir cu arcul, volei, box, ciclism, judo, tir, inot, taekwondo si triatlon. O medalie de aur va fi recompensata cu 30... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro