FOTO. Jandarmeria a participat la o exorcizare la racla Cuvioasei Parascheva

Citeşte şi: Jandarmeria Romană a incercat să amendeze, pentru injurii și tulburarea liniștii publice, personajul-jandarm dintr-o piesă de teatru jucată in stradă la Iaşi Actorii unei piese de teatru inclusă in programul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tanăr (FITPT), au fost la un pas să fie amendați de către un echipaj al Jandarmeriei. In anul 1235 ele au fost depuse la Biserica Maica Domnului din Tarnovo, capitala imperiului romano-bulgar, unde au rămas timp de 160 de ani, pană cand turcii au cucerit părți insemnate din Peninsula Balcanică.

acum 58 luni (10 Oct 2016)

Credincioşii aflaţi in pelerinaj la moaştele Sfintei Parascheva au fost martorii unor scene terifiante, transmite bzi.ro.

Victima a fost luată de un echipaj medical, fiind escortată de jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Iaşi.

Pană in acest moment, oficialii au declarat că s-au inregistrat doar nouă cazuri in care enoriaşii au avut nevoie de ajutor medical din partea echipajelor aflate la faţa locului. Credincioşii din toată ţara au ajuns deja la Iaşi, iar pană la finalul pelerinajului sunt aşteptaţi peste 300.000 de pelerini.

Citeşte şi: Jandarmeria Romană a incercat să amendeze, pentru injurii și tulburarea liniștii publice, personajul-jandarm dintr-o piesă de teatru jucată in stradă la Iaşi

Actorii unei piese de teatru inclusă in programul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tanăr (FITPT), au fost la un pas să fie amendați de către un echipaj al Jandarmeriei.

Racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă, luni dimineața, la ora 6,30, din Catedrala Mitropolitană pentru ca pelerinii sosiți la Iași să se poată inchina. Un sobor de preoți conduși de episcopul vicar Calinic Botoșăneanu au purtat racla in procesiune in jurul Catedralei Mitropolitane.

In fiecare an, in preajma zilei de 14 octombrie, cand se sărbătorește hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, municipiul Iași devine cel mai mare centru de pelerinaj din țară și unul dintre cele mai mari din Europa. Cei care vor veni la Iași pentru a lua parte la manifestările religioase organizate cu prilejul hramului Cuvioasei Parascheva vor avea prilejul de a se inchina și la moaștele Sfantului Cuvios Neofit Zăvoratul. Racla cu moaștele sfantului va fi adusă miercuri, 12 octombrie, spre inchinare de la un lăcaș de cult din Cipru. Ea a plecat de acasă, oprindu-se la Constantinopol, după care s-a stabilit timp de cinci ani la Mănăstirea Maicii Domnu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro