FOTO Istoria rochiei de mireasa in Marea Britanie: Regina Victoria a impus traditia coronitei din flori de portocal si Regina Elisabeta a II-a a renuntat la ea

Pe cap, in loc de diadema, a purtat o coronita de flori de portocal si un voal de dantela. Voalul de dantela, pe care l-a conceput chiar ea, era prins cu doua ace de par cu diamant, cadou primit de la fratii ei, Printul Arthur, Printul Leopold si Printesa Beatrice. Rochia sa de mireasa a fost croita in Paris, din satin alb, si decorata cu traditionalele flori de portocal si cu mirt si cu fleur de lis. Catherine, Ducesa de Cambridge, sa casatorit cu printul William in aprilie 2011, la Westminster Abbey si a purtat o rochie realizata de casa de moda Alexander McQueen.

acum 58 luni (19 May 2018)

Regina Victoria era deja pe tronul Marii Britanii atunci cand s-a casatorit cu Printul Albert, pe 10 aprilie 1840. Ea a ales o rochie simpla, din satin alb, cu volane mari de dantela Honiton. Prinsa de decolteu, purta o brosa pe care printul i-o daruise drept cadou de nunta - bijuteria era compusa dintr-un safir mare, inconjurat de diamante. Pe cap, in loc de diadema, a purtat o coronita de flori de portocal si un voal de dantela.

Printesa Alice - a doua fiica a Reginei Victoria - s-a casatorit cu Printul Ludovic de Hesse pe 1 iulie 1862. Era o rochie lunga, impodobita numai cu dantela Honiton, cu un voal din acelasi material, si cu o coronita din flori de portocal si mirt.

La fel ca mama si sora sa, Printesa Elena a ales tot satinul alb, dantela, mirtul si florile de portocal pentru a-si compune tinuta la nunta cu Printul Christian de Schleswig-Holstein, pe 5 iulie 1866. Rochia alba de matase era impodobita cu flori de portocal si ornamentata cu dantela, trandafiri, trifoi si ciulini. Printul i-a facut cadou de nunta un colier din perle si diamante si cercei cu pandantive sub forma de picatura.

Printesa Louise, cel de-al saselea copil al Reginei Victoria, s-a casatorit pe 21 martie 1871 cu Marchizul de Lorna, John Campbell. Louise a purtat o rochie din matase alba, ornamentata cu simboluri nationale si regale, cu volane de dantela si presarata cu flori. Voalul de dantela, pe care l-a conceput chiar ea, era prins cu doua ace de par cu diamant, cadou primit de la fratii ei, Printul Arthur, Printul Leopold si Printesa Beatrice.

Printesa Louise Margaret s-a casatorit cu Printul Arthur, Duce de Connaught, pe 13 martie 1879. Rochia ei de mireasa reflecta ascendenta sa prusaca, fiind croita in Silesia, din satin alb si decorata cu mirt si flori de portocal. Trena era din dantela si avea o lungime de patru metri.

Printesa Helena de Waldeck si Pyrmont s-a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro