FOTO Ironii la adresa lui Tudose dupa declaratiile tendentioase ale acestuia la adresa secuilor

FOTO Ironii la adresa lui Tudose dupa declaratiile tendentioase ale acestuia la adresa secuilor

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, vineri dupa-amiaza, ca a luat nota de mesajele transmise de autoritatile de la Budapesta, care l-au convocat pe ambasadorul roman, sustinand ca "declaratiile facute de prim-ministrul Romaniei atrag atentia asupra responsabilitatii pe care o au autoritatile centrale si locale din tara noastra pentru asigurarea respectarii legii, fara a avea valente etnice, anti-maghiare si puncteaza, in primul rand, necesitatea respectarii ordinii constitutionale si de drept din Romania, stat unitar, suveran si indivizibil".

acum 11 luni (12 Jan 2018)

Miercuri seara, la Realitatea TV, premierul Mihai Tudose a vorbit despre rezolutia privind autonomia Tinutului Secuiesc semnata la Cluj-Napoca de cele trei formatiuni politice maghiare (UDMR, PPMT si PCM), apreciind ca "nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui".

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, considera ca declaratia premierului Mihai Tudose privind autonomia Tinutului Secuiesc este absolut inacceptabila, nedemna de valorile europene si de secolul XXI. El a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca in urma afirmatiilor premierului roman ambasadorul Romaniei la Budapesta a fost convocat in aceasta dimineata la Ministerul Afacerilor Externe din Ungaria, subliniind ca asteapta de la Guvernul Romaniei lamuriri urgente in acesta chestiune. Ministerul Afacerilor Externe a transmis, vineri dupa-amiaza, ca a luat nota de mesajele transmise de autoritatile de la Budapesta, care l-au convocat pe ambasadorul roman, sustinand ca "declaratiile facute de prim-ministrul Romaniei atrag atentia asupra responsabilitatii pe care o au autoritatile centrale si locale din tara noastra pentru asigurarea respectarii legii, fara a avea valente etnice, anti-maghiare si puncteaza, in primul rand, necesitatea respectarii ordinii constitutionale si de drept din Romania, stat unitar, suveran si indivizibil". MAE mai spune ca demersuri precum cel privind Rezolutia pentru autonomia Tinutului Secuiesc "sunt cu atat mai regretabile cu cat ignora, in mod deliberat, masurile substantiale adoptate de-a lungul timpului de autoritatile romane in beneficiul persoanelor apartinand minoritatii maghiare din Romania, corespunzand celor mai inalte standarde de protectie in materie". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro