FOTO Irma va lasa Florida in bezna cateva zile si va "devasta" sud-estul SUA. Uraganul a provocat 17 morti in Atlantic si se apropie de Cuba

FOTO Irma va lasa Florida in bezna cateva zile si va

Expertii meteorologi au notat ca este pentru prima data in istorie, de cand forta acestor uragane este masurata, cand un uragan mentine rafale de vant cu viteze de aproape 300 km/h pentru 37 de ore consecutiv. Insula Sfantul Martin e distrusa in proportie de 95%, dupa ce a fost lovita de rafale de vant cu viteze de aproape 300 de kilometri pe ora. Expertul in uragane Kerry Emanuel de la MIT a calculat ca Irma are o forta de aproximativ 7 miliarde de wati - de doua ori energia tuturor bombelor folosite in al Doilea Razboi Mondial. Apelurile sunt redirectionate automat, cu exceptia numerelor de urgenta, catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

acum 63 luni (8 Sep 2017)

In acest moment Uraganul Irma are rafale de vant de peste 260 de km/h si, in urma cu o ora, a atins teritoriul Insulei Cuba.

Conform oficialilor americani ce monitorizeaza aceste evenimente, si uraganul Jose se apropie de categoria 5 in intensitate, si este prognozat sa loveasca insulele, deja distruse de uraganul Irma, Barbuda si Anguilla.

Update 3.00 Autoritatile din statul Florida le-au cerut a peste 5,6 milioane de oameni sa paraseasca zonele amenintate de Uraganul Irma, ceea ce reprezinta peste un sfert din populatia statului, informeaza AP.

Andrew Sussman, directorul departamentului de monitorizare a uraganelor din Florida, a declarat ca acest total include populatia aflata in jumatatea sudica a statului cat si locuitorii din interiorul Floridei a caror conditie locatara este sub-standard, exputi astfel riscurilor acestei furtuni periculoase.

Florida este al treilea stat ca numar de locuitori, cu aproape 21 de milioane de cetateni.

De cateva zile, autoritatile si guvernatorul statului Rick Scott a indemnat rezidentii sa evacueze zonele cele mai expuse acestei furtuni, in special zonele de coasta ce risca sa sufere inundatii masive.

Acesta a subliniat faptul ca Uraganul Irma este o furtuna extrem de intinsa, rafalele puternice de vant for fi resimtite pe intreaga suprafata a Peninsulei Florida.

Expertii meteorologi au notat ca este pentru prima data in istorie, de cand forta acestor uragane este masurata, cand un uragan mentine rafale de vant cu viteze de aproape 300 km/h pentru 37 de ore consecutiv. Meteorologii estimeaza ca uraganul de categoria 4 va lovi coastele Floridei cu rafale de vant cu viteze de 250 km/h.

Stirea Initiala: "Indiferent in ce zona a coastelor Floridei locuiti, fiti pregatiti de evacuare", a anuntat guvernatorul Rick Scott, in conditiile in care meteorologii au avertizat ca cel mai puternic uragan din ultimii 25 de ani va atinge sudul Floridei p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro