FOTO Inginerul craiovean care sculpteaza copacii

FOTO Inginerul craiovean care sculpteaza copacii

Cinci copaci de pe strada Cicoarei din Craiova au fost sculptati de inginerul silvic Gabriel Rizea anul trecut in luna septembrie. In momentul in care m-am apucat de treaba mi-am intrebat vecinii daca sunt de acord. Daca esti suparat si ingandurat, dar treci pe langa pomii sculptati, este imposibil sa nu zambesti", a declarat si Marin Prioteasa, un vecin in varsta de 54 de ani.

acum 66 luni (11 Feb 2015)

Cinci copaci de pe strada Cicoarei din Craiova au fost sculptati de inginerul silvic Gabriel Rizea anul trecut in luna septembrie. Barbatul a povestit ca si-a descoperit aceasta pasiune in momentul in care s-a apucat de treaba. Gabriel Rizea recunoaste ca are talent la desen, insa niciodata nu s-a gandit ca poate realiza adevarate capodopere de arta. Pomii nu sunt afectati, pentru ca am lucrat pe maximum 35% din suprafata lor. In momentul in care m-am apucat de treaba am stiut exact ce am de facut.

"Sculpturile au inveselit strada"

Vecinii artistului spun ca in momentul de fata locuiesc pe cea mai frumoasa strada din Craiova. Cine trece prin zona se opreste pret de cateva minute sa admire operele realizate. Sunt fete de oameni si animale scluptate direct in copaci.

"Am lucrat doar cu drujba"

Gabriel Rizea are in curtea casei un atelier unde realizeaza obiecte de arta inedite. In momentul in care m-am apucat de treaba mi-am intrebat vecinii daca sunt de acord. Nu am vrut sa ii deranjez cu zgomotul produs de drujba", a mai povestit olteanul.

Gabriel Rizea este considerat de vecini un adevarat artist. "De ani buni vecinul nostru are o firma care se ocupa cu realizarea de mobilier unicat. Am vazut multe din lucrarile pe care le-a facut si am ramas mut de uimire. Ma bucur ca s-a gandit sa faca ceva aparte si pe strada noastra. Initial nu iti dai seama ca lucrarile au fost facute doar cu drujba. Un var m-a intrebat daca artistul a lucrat ani buni pentru a face astfel de capodopere. Nu cred ca exista in tara un astfel de loc care sa te duca catre o lume aparte. Daca esti suparat si ingandurat, dar treci pe langa pomii sculptati, este imposibil sa nu zambesti", a declarat si Marin Prioteasa, un vecin in varsta de 54 de ani.

Reprezentantii Regiei Autonome a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova au mers pe strada Cicoa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro