FOTO Incepe cea mare competitie ecvestra din istoria Romaniei. Milioane de euro investiti intr-o baza fantastica

FOTO Incepe cea mare competitie ecvestra din istoria Romaniei. Milioane de euro investiti intr-o baza fantastica

Herneacova, aflata la 35 de kilometri de Timisoara, peste dealurile Recasului, va fi gazda celei mai importante competitii de echitatie din Romania. Pentru a putea adaposti un numar atat de mare de cai, pe Domeniile Herneacova s-au facut incvestitii de cateva milioane de euro. Premiile puse in joc sunt de 237.900 de euro: 98.000 de euro - in prima saptamana si 139.900 de euro - in a doua saptamana.

acum 22 luni (11 Sep 2017)

Herneacova, aflata la 35 de kilometri de Timisoara, peste dealurile Recasului, va fi gazda celei mai importante competitii de echitatie din Romania. Este pentru prima data cand la noi in tara se va organiza un Grand Prix de trei stele. La Herneacova International Jumping vor peste 200 de jockey din 19 tari, cu peste 450 de cai. Pentru a putea adaposti un numar atat de mare de cai, pe Domeniile Herneacova s-au facut incvestitii de cateva milioane de euro.

S-au construit spatii moderne pentru camparea camioanelor de transport, dotate cu toate utilitatile, grajduri moderne, drumuri de acces. S-au construit trei terenuri de echitatie: Arena principala de competitii, terenul de preincalzire si terenul de incalzire. Vorbim despre trei terenuri de concurs, platforme cu grajduri mobile (care au toata infrastructura: apa, canalizare, curent electric), parcari pentru camioanele care vin cu caii, drumuri si multe altele", a explicat Andrei Gaspar, administratorul Domeniului Herneacova. Cred ca aceasta baza de echitatie reprezinta o oportunitate foarte mare pentru organizarea a multe alte competitii importante. Tocmai de aceea, vom aduce aici, cateva show-uri organizate de Longines, care este unul dintre partenerii nostri", a spus vicepresedintele Federatiei Internationale de Echitatie, turcul Armagan Ozgorkey.

Premiera pentru Romania Vlad Bontea, presedintele Federatiei Romane de Echitatie, asteapta cu nerabdare evenimentul. "Noi trebuie sa ne asiguram, in ceea ce priveste relatia noastra cu Federatia Internationala de Echitatie, ca tot ceea ce se intampla in plan national este conform normelor in domeniu. In Romania, nu imi amintesc sa fi avut loc vreun concurs de o asemenea anvergura, iar premii atat de mari nu s-au acordat la nicio alta competitie de echitatie din tara noastra", a spus Vlad Bontea. Premii de aproape 240.000 de euro Concursul de sarituri peste obstacole Herneacova International Jumping va incepe miercuri, 13 septembrie. Va a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro