FOTO Incendiu devastator la complexul de locuinte sociale Barlad. O familie de romi cu 7 copii a ramas pe drumuri

FOTO Incendiu devastator la complexul de locuinte sociale Barlad. O familie de romi cu 7 copii a ramas pe drumuri

Un intreg complex de locuinte sociale dat in folosinta in 2010, dupa ce Primaria Barlad a investit un milion de euro, a fost la un pas sa se transforme in scrum dupa ce intr-unul din apartamente a izbucnit un incendiu devastator. La complexul de locuinte sociale, noul ghetou al Barladului, au intervenit pe langa un echipaj de ambulanta si trei autospeciale ale Detasamentului de Pompieri Barlad si echipaje de politie si jandarmi.

acum 66 luni (11 Aug 2015)

Un intreg complex de locuinte sociale dat in folosinta in 2010, dupa ce Primaria Barlad a investit un milion de euro, a fost la un pas sa se transforme in scrum dupa ce intr-unul din apartamente a izbucnit un incendiu devastator. Apartamentul cu pricina era locuit de o familie de romi cu sapte copii, cel mai mic avand in jur de cinci ani. Tot acolo locuia si un ginere si nepotelul de cateva luni.

Complexul de locuinte sociale se afla la periferia orasului, pe strada Cpt.

Incendiul a izbucnit in jurul orei 22.00 dupa ce unul din copiii familiei, de 12 ani, ramas singur acasa, a aprins o lumanare pentru a vedea sa se duca la toaleta. Cand s-a intors de la baie, locuinta era invadata de flacari. Mama baiatului, Liliana Pletosu (45 ani), a lesinat cand a vazut ce s-a intamplat si a avut nevoie de ingrijiri medicale. Primaria nu-i ajuta pe oamenii saraci ca noi, n-avem locuri de munca", a spus femeia printre tipete isterice.

Toti vecinii care se aflau acasa la acel moment s-au adunat la poarta complexului social. Zeci de romi, cu mic cu mare, au privit actiunea pompierilor.

La fata locului a sosit, imediat dupa ce a fost anuntat incendiul, si Adrian Bobeica, directorul Companiei de Utilitati Publice (CUP), locuintele fiind sub administrarea societatii pe care o conduce. "Aveau datorii de cateva milioane de lei (bani vechi) si nu le-am mai prelungit contractul la expirare pentru a-i determina sa aduca datoriile la zi. Chiria lunara e de aproximativ 40 de lei. Neavand contract de inchiriere, nu au putut prelungi contractul la E-On si au ramas fara electricitate. Ii angajam pe parinti si pe cei trei copii mai mari la salubritate pentru a ne recupera banii", a spus Bobeica.

Familia de romi traieste numai din alocatii si ajutoare sociale. Cu totii mananca la Cantina de ajutor social din cadrul primariei Barlad. Vecinii familiei Pletosu spun ca cei doi soti ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro