FOTO In Laboratorul Mobil IKEDOO copiii vor invata meserii de oameni mari

FOTO In Laboratorul Mobil IKEDOO copiii vor invata meserii de oameni mari

Si in ziua lansarii laboratorului, cei peste 170 de copii care ni s-au alaturat, construind un imens OZN din tuburi PVC, au demonstrat acelasi lucru: ca sunt dornici sa aiba astfel de experiente, ca pot petrece sase ore masurand, taind, lipind si montand si sunt capabili de lucruri uimitoare, demne de Cartea Recordurilor. Si la noi, grupele de copii care urmeaza programele IKEDOO au construit, spre exemplu, casute de hobbit (ingropate) si de elf (pe piloni), precum si masinute, biciclete si poduri de diverse tipuri. De altfel, o parte dintre activitatile pe care le vom prezenta copiilor vor putea fi gandite alaturi de companiile interesate, in functie de profilul lor si de nevoile de instruire pe care le-au identificat in zona in care lucreaza.

acum 67 luni (12 Nov 2014)

>

Asa am ajuns ca intr-o zi de octombrie sa inauguram Laboratorul Mobil IKEDOO, prima platforma interactiva experientiala pentru copiii din Romania. Prin Programul Roma Partnership, ce urmareste cresterea sanselor de angajare a romilor, Fundatia ERSTE cauta idei de proiecte educationale cu impact in comunitatile defavorizate. Noi credem ca prin experiment si practica le deschidem copiilor gustul pentru lucruri noi, ii ajutam sa aiba mai multa incredere in fortele proprii, sa gaseasca ei insisi solutii si sa creeze obiectele de care au nevoie. Iar acest lucru inseamna construirea unei generatii care va gandi liber si nu va depinde doar de factori externi. Foto In Laboratorul Mobil IKEDOO copiii vor invata meserii de oameni mari Despre IKEDOO:

IKEDOO este un institut de cercetare dinamic care genereaza proiecte educationale pentru copii punand accentul pe experimentare si cooperare. Fondat in 2011 de catre o echipa de psihologi, arhitecti, designeri, antreprenori si instructori, IKEDOO este liderul educatiei experientiale in Romania.

In urmatoarele 12 luni Laboratorul Mobil IKEDOO va vizita 32 de scoli din comunitatile defavorizate ale tarii, oferindu-le copiilor ocazia de a invata sa-si construiasca singuri diverse obiecte prin tehnici de bricolaj. Ei vor descoperi utilitatea uneltelor electrice, a sculelor de mana si a celor computerizate aflate in laborator si vor putea invata tamplarie, circuite electrice, dar si robotica, design de produs si modelare computerizata.

Prin Laboratorul Mobil IKEDOO vrem sa aratam ca educatia experientiala si pregatirea vocationala si tehnica trebuie sa se regaseasca in mod obligatoriu in procesul de invatare. Si in ziua lansarii laboratorului, cei peste 170 de copii care ni s-au alaturat, construind un imens OZN din tuburi PVC, au demonstrat acelasi lucru: ca sunt dornici sa aiba astfel de experiente, ca pot petrece sase ore masurand, taind, lipind si montand si sunt capabili de lucruri uim... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro