FOTO Imagini dezolante intr-un parc modernizat cu bani europeni. Lalele superbe, inghitite de buruieni

FOTO Imagini dezolante intr-un parc modernizat cu bani europeni. Lalele superbe, inghitite de buruieni

GALERIE FOTO Modernizat in 2015 in cadrul unui proiect european in valoare de peste 460.000 de euro, Parcul Justitiei, aflat in imediata apropiere a Primariei Timisoara, a devenit unul dintre cele mai frumoase parcuri din oras. Directorul societatii, Andrei Dragila a declarat ca, fiind vorba de un proiect pe fonduri europene, societatea pe care o conduce nu se poate atinge tima de cinci ani de florile din parc.

acum 51 luni (12 Apr 2018)

GALERIE FOTO

Modernizat in 2015 in cadrul unui proiect european in valoare de peste 460.000 de euro, Parcul Justitiei, aflat in imediata apropiere a Primariei Timisoara, a devenit unul dintre cele mai frumoase parcuri din oras. Cu un gazon englezesc aproape de perfectiune, parcul a ajuns sa fie atractia primaverii la Timisoara. Cele 100.000 de flori plantate aici, in special lalele, au oferit in primavara anilor 2016 si 2017 un adevarat spectacol de culori, mii de oameni venind aici doar pentru a face poze cu lalele inflorite. Gazonul a inceput sa se rareasca, florile sunt mult mai putine si mai firave, iar zone intinse din parc sunt acoperite de buruieni. (FOTO: pressalert.ro)

Explicatiile firmei care intretine parcul

Responsabila de intretinerea parcului este societatea Consiliului Local, Horticultura SA. Directorul societatii, Andrei Dragila a declarat ca, fiind vorba de un proiect pe fonduri europene, societatea pe care o conduce nu se poate atinge tima de cinci ani de florile din parc. Fiind anuale, ceapa nu poate sa dea productia de floare mai mult de un an", a explicat directorul Horticultura motivele pentru care lalelele sunt sarace anul acesta in floare.

Foto Parcul Justitiei din Timisoara, la inaugurare

Potrivit lui Dragila, in zonele centrale pe care Horticultura le intretine, si unde sunt aranjamente foarte frumoase de lalele, societatea planteaza in fiecare toamna bulbi, in asa fel incat plantele sa aiba flori la capacitate maxima in fiecare an. Andrei Dragila a declarat ca daca firma care a modernizat parcul ar fi respectat procedurile nu s-ar fi ajuns ca parcul sa fie napadit de buruieni. De ce la mine in zona centrala nu sunt buruieni printre flori?", a mai spus directorul Horticultura. Pentru ca nu s-au luat aceste masuri, acest an este compromis din punct de vedere al lalelelor, putandu-se doar cauta vinovati. Din pacate este putin probabil... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro