FOTO Imagini de basm: cum arata cascadele inghetate din Brasov

FOTO Imagini de basm: cum arata cascadele inghetate din Brasov

GALERIE FOTO - Feeria de gheata de la Canionul 7 Scari Canionul Sapte Scari este un defileu sapat in calcar situat in Masivul Piatra Mare. Lungimea acestuia este de 160 de metri, cu o diferenta de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 1.050 de metri. Faptul ca este situata la 900 de metri altitudine o face unica, deoarece astfel de izvoare de apa apar de obicei la altitudini mai mici de 500-600 de metri.

acum 28 luni (21 Dec 2017)

GALERIE FOTO - Feeria de gheata de la Canionul 7 Scari

Canionul Sapte Scari este un defileu sapat in calcar situat in Masivul Piatra Mare. Lungimea acestuia este de 160 de metri, cu o diferenta de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 1.050 de metri. Defileul este format din sapte scari din metal cu inaltimi intre 2,5 si 15 metri, care ii dau numele si care se transforma in cascade cand volumul de apa al paraului Sapte Scari creste. Datorita zacamintelor diferite de metal din anumite portiuni ale canionului, iarna totul se transforma intr-o feerie de culori. Chiar si o echipa de la Discovery a venit acum cativa ani pentru a filma spectaculosul peisaj.

Accesul la Canionul Sapte Scari se face extrem de simplu, dinspre localitatea Timisul de Sus si Dambul Morii, de pe Drumul National 1 (traseu banda galbena). In zilele de 2 si 3 ianuarie 2017 canionul va fi deschis doar intre orele 12.00 si 16.00. Biletul de intrare costa 10 lei pentru adulti si 5 lei pentru copii si studenti. FOTOSimona Suciu

Cascada de Gheata de la Moieciu

Zona Bran-Moieciu-Fundata este deja celebra pentru agroturism, dar aici se gaseste si una dintre cele mai frumoase cascade, care ofera o priveliste de basm iarna. Faptul ca este situata la 900 de metri altitudine o face unica, deoarece astfel de izvoare de apa apar de obicei la altitudini mai mici de 500-600 de metri. Cascada este pe malul Paraului Turcului, chiar langa drumul care merge de la Moieciu de Jos la Moieciu de Sus. Este vizibila din sosea, aceasta fiind principal modalitatea prin care afla de ea turistii care vin in zona, deoarece indicatoare nu sunt. Se poate ajunge si pe jos de la Cheile Gradistei.

La Chisatoarea este formata practic din doua fire de apa care izvorasc din munte si la baza versantului se transforma in cascade de 15-20 de metri. Daca vara cascada poate trece neobservata, iarna atunci cand totul in... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro