FOTO H&M, acuzat de rasism. Cantaretul The Weeknd a rupt colaborarea cu retailerul suedez

FOTO H&M, acuzat de rasism. Cantaretul The Weeknd a rupt colaborarea cu retailerul suedez

Retailerul suedez a fost acuzat de rasism in urma unei fotografii de prezentare in care un copil de culoare poarta un hanorac verde, imprimat cu mesajul "Cea mai cool maimuta din jungla", scrie Daily Mail. pic.twitter.com/P3023iYzAb -- The Weeknd (@theweeknd) January 8, 2018 In urma valului de reactii negative din mediul online, reprezentantii H&M au prezentat scuze si au anuntat ca au scos fotografia de pe site-urile lor, dar si hanoracele din magazine.

acum 69 luni (9 Jan 2018)

Retailerul suedez a fost acuzat de rasism in urma unei fotografii de prezentare in care un copil de culoare poarta un hanorac verde, imprimat cu mesajul "Cea mai cool maimuta din jungla", scrie Daily Mail. The Weeknd, care a colaborat cu H&M de doua ori, lansand o colectie de haine sub marca retailerului, a anuntat in urma controversei iscate ca nu va mai lucra niciodata cu brandul H&M din cauza imaginii respective. "Sunt socat si rusinat de aceasta fotografie. Ma simt ofensat si nu voi mai lucra cu H&M de acum incolo", a scris artistul canadian. pic.twitter.com/P3023iYzAb -- The Weeknd (@theweeknd) January 8, 2018 In urma valului de reactii negative din mediul online, reprezentantii H&M au prezentat scuze si au anuntat ca au scos fotografia de pe site-urile lor, dar si hanoracele din magazine. "Intelegem si suntem de acord cu reactia lui The Weeknd in legatura cu aceasta imagine. Am inlaturat fotografia de pe toate site-urile noastre, iar hanoracele nu mai sunt expuse spre vanzare. De asemenea, ne vom revizui politica interna pentru a evita asemenea situatii pe viitor.

Cantaretul a scos o linie vestimentara sub marca H&M in septembrie 2017 FOTO Instagram Internautii au reactionat negativ fata de imaginea publicata si au indemnat la boicotarea retailerului. Credeti ca aceasta imagine este o reprezentare adecvata a unui baiat de culoare tanar?", a scris pe Twitter o membra a Parlamentului Britanic, Kate Osamor. Cum de nu a remarcat nimeni faptul ca aceasta imagine este inadecvata? Ma intreb daca cineva a facut vreo sesizare care a fost pur si simplu ignorata sau toti de acolo sunt doar prosti", a fost mesajul unui alt internaut. FOTO H&M De asemenea, compania si-a cerut scuze in mod oficial tuturor celor care s-au simtit ofensati de aceasta imagine. Noi credem in diversitate si incluziune in tot ceea ce facem si vom revizui toate politicile noastre interne pentru a evita orice probleme viitoare". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro