FOTO Haiducii off-road, in lupta cu saracia. Bogatii cu adrenalina care au scos din foame familii din cel mai sarac sat al tarii

FOTO Haiducii off-road, in lupta cu saracia. Bogatii cu adrenalina care au scos din foame familii din cel mai sarac sat al tarii

Familii care traiesc sub pragul saraciei, in case care stau sa se darame peste ei, cu drumuri infundate de noroi, au fost tinta unui ajutor umanitar al Clubului Off-road Barlad. Duminica, de la ora 9.00, coloana de masini 4x4, parte din ele "tunate" anume pentru a face fata celor mai dificile trasee si competitiilor de profil au plecat in aventura umanitara. Aproape 7 km de drum de tara, care pe suprafete intinse nu putea fi parcurs nici de carutele trase de cai, au fost adevarate incercari pentru bolizii cu multi cai putere.

acum 70 luni (26 Jan 2015)

Familii care traiesc sub pragul saraciei, in case care stau sa se darame peste ei, cu drumuri infundate de noroi, au fost tinta unui ajutor umanitar al Clubului Off-road Barlad. Actiunea a fost sustinuta in mare parte de un barladean stabilit in Austria de 10 ani: Ionel Pascu. Barbatul taie betoane si are mainile pline de bataturi dar nu a uitat cat de greu se traieste pe plaiurile natale. Ceilalti colegi ai campaniei umanitare fac parte din randul oamenilor de afaceri din Barlad.

Jucarii si rechizite, paturi si haine, dar si alimente de baza au ajuns la cele mai nevoiase familii. Scopul a fost de a-i ajuta pe cei cu multi copii, dar si pe batranii neputinciosi ori oameni luati inainte de nevoi. Nu avem de ce sa ne ascundem, suntem oameni care avem resurse, altfel nici nu ne-am permite pasiunea pentru off-road.

Duminica, de la ora 9.00, coloana de masini 4x4, parte din ele "tunate" anume pentru a face fata celor mai dificile trasee si competitiilor de profil au plecat in aventura umanitara. Cele 11 SUV-uri erau pline la maximum de produse. In medie, pilotul si copilotul unei masini au pus la bataie cel putin cate 3.500 lei, bani din care au cumparat alimente. Au mai adus de acasa jucariile pe care copiii lor nu le mai foloseau, hainute, carti si rechizite.

Doar o parte din cei aproximativ 25 de kilometri pana la destinatie sunt practicabili. DJ 243 A, soseaua catre comuna Ciocani, are reputatia celui mai prost drum judetean din Vaslui care nu a fost reabilitat in ultimii 30 de ani. Aventura a inceput odata cu terminarea asfaltului plin de gropi. Aproape 7 km de drum de tara, care pe suprafete intinse nu putea fi parcurs nici de carutele trase de cai, au fost adevarate incercari pentru bolizii cu multi cai putere.

Mama cu sapte copii in bordei

Primul popas l-au facut in satul Movileni pentru a ajunge la Violeta Oancea (40 de ani), o femeie cu sapte ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro