FOTO Gluma, ofensa? Premierul Japoniei a fost servit in Israel cu praline de ciocolata in pantofi

FOTO Gluma, ofensa? Premierul Japoniei a fost servit in Israel cu praline de ciocolata in pantofi

Shinzo Abe si sotia sa Akie au luat cina pe 2 mai cu Benjamin si Sara Netanyahu. Desi Abe nu a parut deranjat de aceasta modalitate de servire, unii diplomati israelieni si japonezi au criticat-o.

acum 29 luni (8 May 2018)

Shinzo Abe si sotia sa Akie au luat cina pe 2 mai cu Benjamin si Sara Netanyahu. Responsabil de pregatirea acestei mese a fost Segev Moshe, un cunoscut bucatarisraelian care gateste uneori pentru cuplul Netanyahu. Moshe a ales sa-i incante pe meseni cu praline de ciocolata servite intr-o sculptura metalica reprezentand un pantof pentru barbati.

Desi Abe nu a parut deranjat de aceasta modalitate de servire, unii diplomati israelieni si japonezi au criticat-o.

"Este vorba de o decizie stupida si lipsita de bun simt. Chiar si premierul, ministrii si parlamentarii nu poarta incaltaminte la locul de munca... E la fel ca si cum le-ai servi ciocolate unor invitati evrei intr-o farfurie in forma de porc", a spus pentru publicatia Yedioth un diplomat israelian care a lucrat in Japonia.

Aceste cuvinte au fost confirmate de un diplomat japonez.

"In nicio cultura pantofii nu sunt pusi pe masa.

Un apropiat al bucatarului israelian a declarat ca premierii si sotiile lor au petrecut o seara frumoasa, iar Abe chiar i-a propus lui Segev Moshe sa gateasca in Japonia. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro