FOTO. Gica Hagi 50 de ani: "Copilul teribil" al Sportului, starul lui Real Madrid, "Rege" la nationala si la Galatasaray

Gheorghe Hagi a ajuns la varsta de 50 de ani, "Regele" fotbalului romanesc fiind nascut pe data de 5 februarie 1965, la Sacele. Patronul echipei Viitorul, Hagi ramane figura marcanta a "Epocii de Aur" a echipei nationale, acolo unde a fost descoperit de Mircea Lucescu, el avand de asemenea numeroase contributii si la echipele de club, incepand de la Farul Constanta pana la Real Madrid sau Galatasaray. Daca la inceput a exersat cu ceea ce a avut la indemana, o vezica de porc sau o minge din par de cal, mai tarziu, la varsta de sase ani, a primit in dar, de la mama sa, o minge din cauciuc. Real Madrid, conul de umbra si renasterea la Galatasaray Steaua a fost rampa de lansare a "Regelui", in 1990, la Real Madrid, unde a plecat in schimbul unei sume de 4 milioane de dolari, uriasa la acea data.

acum 113 luni (5 Feb 2015)

Gheorghe Hagi a ajuns la varsta de 50 de ani, "Regele" fotbalului romanesc fiind nascut pe data de 5 februarie 1965, la Sacele. Cel desemnat cel mai bun jucator al secolului in Romania, a luat parte la cele mai frumoase momente ale "Generatiei de Aur".

Patronul echipei Viitorul, Hagi ramane figura marcanta a "Epocii de Aur" a echipei nationale, acolo unde a fost descoperit de Mircea Lucescu, el avand de asemenea numeroase contributii si la echipele de club, incepand de la Farul Constanta pana la Real Madrid sau Galatasaray. Varsta rotunda si pentru Ronaldo

O evolutie fulminanta, de la juniori la nationala

Nascut mezi al familiei, Gica a inceput sa joace fotbal in curte. Daca la inceput a exersat cu ceea ce a avut la indemana, o vezica de porc sau o minge din par de cal, mai tarziu, la varsta de sase ani, a primit in dar, de la mama sa, o minge din cauciuc.

Pentru prima data, a intrat pe poarta unui club de fotbal, in aprilie 1975, la Farul Constanta. La varsta de 13 ani Hagi a capatat primul sau contract, fiind legitimat la Farul.

La 15 ani, Hagi a fost cooptat in proiectul "Luceafarul", la echipa nationala de juniori. In 1982, la 17 ani, 7 luni si 6 zile, mijlocasul debuta in Divizia A, intr-un meci jucat in deplasare, de Farul Constanta, la Bacau, pierdut cu 3-0. Primul care l-a descoperit si i-a acordat sansa sa evolueze alaturi de seniori a fost Mircea Lucescu, selectioner la inceputul anilor 80'. Meciul, disputat la 10 august 1983, la Oslo, in fata Norvegiei, s-a terminat cu scorul de 0-0. Drept recunostinta pentru perioada petrecuta la echipa de pe Litoral, stadionul din Constanta ii poarta numele, incepand din 2014.

Epoca Hagi in Divizia A

Fotbalul romanesc era dominat de Steaua si Dinamo in acei ani, iar "copilul teribil" al Sportului era urmarit de toate cluburile mari ale campionatului.

Hagi a reusit 141 goluri in 223 meciuri jucate in primul esalon al fotbalului romanesc, a castigat... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro