FOTO Ghid complet de calatorie in India, tara contrastelor greu de inteles de europeni. "N-ai cum s-o vizitezi intr-o luna, iti trebuie sase ani"

FOTO Ghid complet de calatorie in India, tara contrastelor greu de inteles de europeni.

GALERIE FOTO cu imagini din viata Indiei Ionut Stefanescu (41 de ani), profesor metodist la Casa Corpului Didactic Neamt si pasionat alpinist, a revenit cu tolba plina de cunostinte si experiente inedite traite in cursul unei calatorii in India. Si atunci am ales o zona din jurul statului Goa, adica la nord, la est si la sud, cu trei state, trei culturi si trei forme de relief diferite - Ionut Stefanescu, profesor metodist Ionut si Mirela Stefanescu in India Preconceptiile vs. Cel care vine de pe drumul cu prioritate, pentru ca si el, la randul lui, procedeaza la fel cand vine de pe un drum secundar: incetineste preventiv pentru stie ca va iesi sigur cineva de acolo. Trebuie sa ne gandim ca India e mult mai mare decat zece Romanii, iar din punct de vedere uman, bogatii lor sunt de zece ori mai multi decat bogatii nostri, iar saracii lor sunt de zece ori mai multi decat saracii nostri". Vanzator de nuci de cocos pe apa in orasul Alleppey FOTO: Ionut Stefanescu Experiente fotografice si pasiuni montane In decurs de cinci saptamani, cei doi romani au vizitat temple (hindu, musulmane) din perioada coloniala sau mai noi, muzee (Muzeul National de Istorie din Mumbai), portul din Mumbai (Gate of India), orasul Bangalore (a cincea metropola a Indiei) si au trait experinta unui ashram (centru medical si spiritual). La cazari in hoteluri tarifele sunt cam la nivelul de 75% din ce avem noi, o camera merge de la 20 de euro, la 200 de euro pentru conditii de lux".

acum 30 luni (31 Mar 2018)

GALERIE FOTO cu imagini din viata Indiei Ionut Stefanescu (41 de ani), profesor metodist la Casa Corpului Didactic Neamt si pasionat alpinist, a revenit cu tolba plina de cunostinte si experiente inedite traite in cursul unei calatorii in India. Pe parcursul a 5 saptamani, impreuna cu sotia, Mirela, Ionut a vizitat mai multe regiuni din sud-vestul acestei tari, ajungand sa inteleaga traiul locuitorilor si sa acumuleze informatii despre cultura si civilizatia indiana. "Am plecat cu anumite pareri acolo, dar am ajuns la concluzia ca parerea noastra despre India este parerea preconceputa pe care o are un alt strain care nu a vizitat niciodata Romania despre tara noastra si despre romani", spune Ionut Stefanescu. "Aventurile montane mi-au creat aceasta idee: in expeditie tot timpul esti pe fuga, esti in stresul de program, si n-ai timp sa vezi mai nimic. Daca nu ai atins varful propus nu-ti mai arde de nimic, iar daca l-ai facut esti oricum foarte obosit, si cand te intorci trebuie sa impachetezi, sa iei avionul spre casa", povesteste Ionut. Si pentru ca tara aleasa ca destinatie este enorma, cei doi au cerut sfatul unor prieteni familiarizati cu India, iar acestia i-au sfatuit sa alega zona de sud-vest a Indiei. Distantele fiind atat de mari, daca iti propui sa ajungi in locuri situate departe unul de celalalt, pierzi foarte mult pe drum. Si atunci am ales o zona din jurul statului Goa, adica la nord, la est si la sud, cu trei state, trei culturi si trei forme de relief diferite - Ionut Stefanescu, profesor metodist Ionut si Mirela Stefanescu in India Preconceptiile vs. viata reala In cele cinci saptamani petrecute in India, sotii Stefanescu au avut ocazia sa cunoasca tot felul de oameni, cu ranguri sociale diferite, sa observe cum e viata reala din orasele sau micile localitati prin care au trecut. Ionut si Mirela au imortalizat peisaje de o frumusete naturala tulburatoare, dar si chipuri de oameni simpli cu care au interactionat in timpul voiajului. Ei gandesc altfel... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro