FOTO Ghetoul vizat de municipalitatea barladeana pentru afaceri imobiliare "eclipseaza" Gradinita nr. 9: "Am ramas socata cand am venit prima data"

FOTO Ghetoul vizat de municipalitatea barladeana pentru afaceri imobiliare

Sute de copii inscrisi la cresa, gradinita cu program normal sau cea cu program prelungit (fiind practice aceeasi cladire cu intrari separate) trebuie sa treaca printr-o adevarata "groapa de gunoi" pentru a avea acces la educatie. E dubios cum se gasesc bani si solutii pentru a curata alte zone, iar aici, aproape de centrul orasului si la cativa pasi de gradinita nu se poate face nimic", a spus Doina Munteanu.

acum 87 luni (17 Dec 2015)

La cinci pasi de poarta Gradinitei nr. Sute de copii inscrisi la cresa, gradinita cu program normal sau cea cu program prelungit (fiind practice aceeasi cladire cu intrari separate) trebuie sa treaca printr-o adevarata "groapa de gunoi" pentru a avea acces la educatie.

Locul a fost vizat de ex-primarul Constantinescu pentru afaceri controversate, vechea centrala fiind lipita de curtea spitalului, locul unde voia sa dea teren pentru deschiderea unui supermarket Kaufland.

"E dubios"

La ora pranzului, cand parintii vin sa ia acasa pe copiii inscrisi la Gradinita cu program normal, e forfota mare in zona. Nimeni nu indrazneste sa lase copilul singur chiar daca locuiesc la blocuri situate la 50 de metri distanta de gradinita. Prichindeii stau alaturi de parinti pentru a nu fi atacati de cainii fara stapan si grabesc pasii pentru a nu respira aerul infect. Nu e posibil sa fie atata mizerie peste drum de gradinita", spune alt parinte.

"Locuiesc la un bloc in zona si de peste 20 de ani sunt nevoita sa trec in drum spre serviciu pe pana aceasta mizerie. E dubios cum se gasesc bani si solutii pentru a curata alte zone, iar aici, aproape de centrul orasului si la cativa pasi de gradinita nu se poate face nimic", a spus Doina Munteanu.

Lucrari in an electoral

Si educatoarele sunt extreme de nemultumite, mai ales ca au fost facute lucrarile de amenajare a curtii gradinitei chiar in vara acestui an. A fost schimbat gardul, au fost refacute alei, construite foisoare unde parintii sa poata astepta copii sa iasa cand e cald afara, ori sa desfasoare activitati in aer liber cu prichindeii cand vremea o permite.

Viceprimarul Dorin Apostu spune ca administratia locala cunoaste problema de la Gradinita nr 9: "Pana vom decide daca vom da alta destinatie centralei sau va fi daramata, vom pune plase de protectie pentru a izola zon... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro