FOTO Gemenii care au spart bariera autismului: Andrei exceleaza la arte martiale, iar Mihai la pictura

FOTO Gemenii care au spart bariera autismului: Andrei exceleaza la arte martiale, iar Mihai la pictura

De altfel, dupa ce gemenii au beneficiat, printre altele, de un tip special de terapie, numita Terapia 3C: constientizare, coordonare si concentrare, inspirata din artele martiale, rezultatele nu au intarziat sa apara. In octombrie, Andrei Albu a fost premiat pentru modul in care a evoluat din punct de vedere fizic, dar si mental, in cadrul unui eveniment numit "International Naturally Autistic People Awards, Convention & Festival", sustinut de o fundatie din Canada care ii promoveaza pe cei care reusesc sa faca performanta in domeniul autismului: atat terapeuti, cat si pacienti cu progrese importante. DE UNDE AU PORNIT CEI DOI GEMENI Mama gemenilor, Roxana Albu (39 de ani), profesoara de limba si literatura romana, a aflat doar in luna a sasea de sarcina ca va naste gemeni, dupa ce anterior facuse mai multe ecografii. Cu astfel de lucrari, reprezentand pe Maica Domnului sau pe Iisus, a obtinut nenumarate premii si diplome, printre care se numara premiul I in 2013 la Concursul international de icoane, organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Buzau, dar si premiul I la expozitia "Flori de martie" din anul 2012. Succesul terapiei 3C depinde de varsta copilului (cu cat este mai mica, cu atat este mai bine) si de felul de autism pe care subiectul il are in momentul in care incepe terapia", spune Paul Cojocaru.

acum 91 luni (8 Nov 2014)

Andrei si Mihai Albu sunt frati gemeni in varsta de 13 ani, din Constanta. Ei sufera de autism, dar, in ciuda acestui diagnostic, au evoluat atat de mult incat pot invata alaturi de copii sanatosi, se pot juca, pot fi relativ independenti.

De altfel, dupa ce gemenii au beneficiat, printre altele, de un tip special de terapie, numita Terapia 3C: constientizare, coordonare si concentrare, inspirata din artele martiale, rezultatele nu au intarziat sa apara. In octombrie, Andrei Albu a fost premiat pentru modul in care a evoluat din punct de vedere fizic, dar si mental, in cadrul unui eveniment numit "International Naturally Autistic People Awards, Convention & Festival", sustinut de o fundatie din Canada care ii promoveaza pe cei care reusesc sa faca performanta in domeniul autismului: atat terapeuti, cat si pacienti cu progrese importante. Membrii juriului sunt cercetatori, profesori, conducatori de asociatii nationale de autism. Andrei a fost nominalizat de Asociatia "Sport Pentru Autism Romania", iar juriul a fost foarte impresionat de reusitele sale.

"ADEVARATELE PREMII SUNT PROGRESELE"

Paul Cojocaru, antrenor de arte martiale, este initiatorul Terapiei 3C si s-a ocupat de cei doi baieti cu autism. El spune ca premiul primit de Andrei atrage atentia asupra faptului ca recuperarea psihomotorie cu ajutorul Terapiei 3C este urmarita si apreciata in toata lumea si ca nu trebuie exclusa din procesul global de recuperare a persoanelor autiste. "Premiile in autism nu sunt ceva obisnuit si, din punctul meu de vedere, au o valoare de popularitate, ca sa zic asa. Cred, insa, ca adevaratele premii sunt progresele pe care copiii cu autism le fac cu ajutorul terapiei", explica antrenorul.

Anul trecut, a fost premiat un profesor de sport din Turcia, iar in urma cu doi ani, premiul cel mare a fost obtinut chiar de Paul Cojocaru, antrenorul lui Andrei. Din pacate, Andrei nu a putut ajunge sa-si ia premiul, constand intr-o diploma, insa a fost ridicat de c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro