FOTO Gaiola, insula blestemata care a ramas nelocuita in ultimii 40 de ani

FOTO Gaiola, insula blestemata care a ramas nelocuita in ultimii 40 de ani

In mod bizar, Gaiola este formata din doua bucati de stanca unite de o punte ce pare ca se va narui din clipa in clipa, iar pe una din parti se ridica o vila construita in secolul al XIX-lea.

acum 67 luni (6 Sep 2014)

In mod bizar, Gaiola este formata din doua bucati de stanca unite de o punte ce pare ca se va narui din clipa in clipa, iar pe una din parti se ridica o vila construita in secolul al XIX-lea. Pe vremuri, insula era cunoscuta sub numele de Euplea, botezata astfel dupa un templu dedicat zeitei Venus Euplea (considerata protectoarea navigatorilor-n.r.) si se spune ca poetul Vergiliu ar fi locuit aici.

FOTO enjoyourholiday.com

Profesorii si studentii ar fi preparat potiuni magice pe care le-ar fi aruncat in ape, iar blestemele s-ar fi rasfrant asupra persoanelor care au locuit ulterior pe mica insula. Coincidenta sau nu, oamenii locului au inceput sa creada ca insula este cu adevarat blestemata dupa ce s-a dovedit ca toti proprietarii instariti ai bucatii de pamant au avut parte de nenorociri, scrie Huffington Post. Nici urmatorul proprietar, neamtul Otto Grunback, nu a avut parte de o soarta mai buna: a facut un atac de cord si a murit pe insula.

FOTO napoliperquartiere.it

A urmat farmacistul Maurice Yves-Sandoz, care s-a sinucis in timp ce se afla internat intr-un spital de boli psihice. Iar nenorocirile s-au tinut lant: urmatorii proprietari au ajuns in sapa de lemn, au infundat puscaria, iar in alte cazuri membrii familiei au murit pe neasteptate sau au fost rapiti.

FOTO napolidavivere.it

Astfel se explica de ce in ultimele patru decenii nimeni nu s-a mai incumetat sa locuiasca aici, desi frumusetea solitara a locului atrage turistii, dar si localnicii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro