FOTO Frumoasa baschetbalista din nationala Romaniei cu studii superioare in Finante-Banci: "Nu-l lasam pe tata sa vina la meciurile mele"

FOTO Frumoasa baschetbalista din nationala Romaniei cu studii superioare in Finante-Banci:

Cinci ani mai tarziu, juca cu nationala de baschet la jocurile francofone, la categoria de varsta sub 23 de ani, pentru ca apoi sa fie selectata in fiecare an la lotul national de senioare, o performanta cu care putine baschetbaliste se pot lauda. Romina este componenta de baza a nationalei de baschet FOTO Romina Filip Olimpia Bucuresti a trecut printr-un moment dificil cand sponsorul echipei a plecat, iar echipa de baza de la senioare practic s-a destramat. A avut meciuri in care a marcat 20 de puncte, dar si meciuri in care a punctat de doua ori, insa a avut multe recuperari de mingi, ceea ce este la fel de important intr-un meci de baschet.

acum 41 luni (18 Feb 2017)

Originara din Botosani, Romina Andreea Filip a inceput sa joace baschet de la 10 ani. Recunoaste ca nu i-a placut foarte mult atletismul, dar a descoperit baschetul, de care s-a indragostit de la prima aruncare de minge.

La 10 ani, iesea campioana nationala pe scoli generale cu echipa din Botosani la minibashet, pentru ca in urmatorul sezon sa isi adjudece titlul de campioana cu colegele sale atat la scoli generale, cat si pe cluburi sportive.

Performanta nu a trecut neobservata, iar la 15 ani, primea o oferta sa joace la Olimpia Bucuresti, o formatie puternica de junioare.

S-a transferat la echipa de baschet din Capitala, unde a jucat nu mai putin de sapte ani. Intre timp, a fost selectata si la echipa nationala de junioare, la categoria de varsta sub 18 ani. La 17 ani, participa cu nationala la campionatul european de la Pescara (Italia), unde Romania s-a plasat pe locul 7. Cinci ani mai tarziu, juca cu nationala de baschet la jocurile francofone, la categoria de varsta sub 23 de ani, pentru ca apoi sa fie selectata in fiecare an la lotul national de senioare, o performanta cu care putine baschetbaliste se pot lauda.

Cea mai importanta performanta la nationala a venit in 2015, cand s-a calificat cu echipa la campionatul european de baschet. Talentul sau a propulsat-o in echipa de senioare de la Olimpia Bucuresti inca de la varsta de 16 ani. A iesit campioana nationala la categoria de varsta sub 20 ani si apoi la categoria sub 23 de ani.

Mai putine absente decat colegii

Romina Filip are un usor regret legat de tatal ei, pentru ca acesta este un impatimit al sportului, dar nu a avut intotdeuna ocazia sa isi vada fiica in actiune. "Tatal meu a avut putin de suferit pentru ca iubeste sportul, intotdeauna m-a sustinut si mi-a fost alaturi, dar nu il lasam sa vina la meciurile mele pentru ca imi crea emotii si am preferat sa nu f... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro