FOTO Fotbalist roman, dublu campion in Norvegia la 15 ani

Sebastian Cotrau este atacant si tocmai a castigat doua competitii importante, una cu echipa de juniori si cealalta cu echipa de seniori din liga a 4-a. Se antreneaza de patru ori pe saptamana cu echipa de juniori, dar isi completeaza pregatirea si singur, urmand un program intocmit in Romania de Paul Sittner, specialist in recuperare medicala si imbunatatirea performantelor sportive.

acum 28 luni (19 Oct 2017)

Sebastian Cotrau este atacant si tocmai a castigat doua competitii importante, una cu echipa de juniori si cealalta cu echipa de seniori din liga a 4-a. Acum are15 ani, vorbeste perfect limba norvegiana si este deja un sportiv cunoscut si apreciat in Sørumsand, acolo unde activeaza ca fotbalist.

Are deja un palmares bogat, fiind si cel mai tanar marcator al echipei de seniori din localitate, formatie care joaca in liga a 4-a. Se antreneaza de patru ori pe saptamana cu echipa de juniori, dar isi completeaza pregatirea si singur, urmand un program intocmit in Romania de Paul Sittner, specialist in recuperare medicala si imbunatatirea performantelor sportive.

"Anul acesta am castigat campionatul si la seniori si la juniori. Am fost desemnat si cel mai tanar marcator din istoria clubului la seniori, pentru care am dat primul gol la 14 ani. Imi doresc sa joc la un nivel cat mai inalt ca sa pot arata tot ce stiu", spune Sebastian.

Mai mult fair-play

Isi aduce aminte ca fotbalul din Romania este mai agresiv, in timp ce in Norvegia este mai mult fairplay. Aici sunt foarte multi jucatori care fac fotbal din placere si nu pentru bani.", povesteste fotbalistul.

Acesta spune si ca sistemul de educatie este total diferit de cel din Romania. Fac fotbal si la scoala de doua ori pe saptamana, iar teme pentru acasa nu prea avem. Aici poti face si scoala si sport la fel de bine.", a explicat Sebastian.

In timpul liber, antreneaza impreuna cu alte trei persoane echipele de fete cu varste intre 9-12 ani din Aurskog, localitatea in care domiciliaza. Sora sa, Luana este, la 9 ani, principala marcatoare a echipelor de fete antrenate acum de Sebastian. Ea nu concepe sa joace un meci fara sa dea un gol si e la fel de hotarata in pregatire.

Fotbalul inseamna tot

Pentru Sebastian, fotbalul inseamna tot. Se antreneaza si suplimnetar de fiecare data cand are posibilitatea.

"Ma antrenez si impreuna cu tata... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro