FOTO Fetele de la tara care joaca fotbal: si-au facut echipa si sunt considerate o adevarata revelatie

FOTO Fetele de la tara care joaca fotbal: si-au facut echipa si sunt considerate o adevarata revelatie

Cornel Vatavu, un profesor de sport de la Scoala Gimnaziala "Tiberiu Crudu", din Tudora, a remarcat insa talentul tinerelor pentru sportul cu balonul rotund si a organizat prima echipa de fotbal feminin a comunei. "Cand le vezi cat sunt de bataioase si de dedicate iti dau un sentiment de multumire. Profesorul Costica Vatavu FOTO Cosmin Zamfirache "O adevarat forta a naturii" Echipa locala (de baeti) joaca in liga a IV-a si a fost mereu la un pas de o calificare in ligile superioare.

acum 57 luni (22 Apr 2018)

Pe terenurile si campurile din comuna botosaneana Tudora nu bat mingea doar baietii, ci si fetele. Drept dovada sta si traditia organizarii de meciuri intre fete sau cu echipe mixte. Fetele din Tudora au jucat insa mereu doar la nivel amator, fara sa fie organizate in echipe si antrenate de profesionisti. Cornel Vatavu, un profesor de sport de la Scoala Gimnaziala "Tiberiu Crudu", din Tudora, a remarcat insa talentul tinerelor pentru sportul cu balonul rotund si a organizat prima echipa de fotbal feminin a comunei. Este o echipa de junioare, cu varste de pana la 14 ani, care sunt agrenate in toate campionatele scolare locale, judetene si zonale.

In multe sate din judet exista echipe de fotbal feminin. Marea revelatie este insa echipa de junioare de la Tudora. "Cand le vezi cat sunt de bataioase si de dedicate iti dau un sentiment de multumire. Readuc acea pasiune in fotbal, doar placerea de a juca fara nicio alta dorinta de faima, bani sau altceva", spune Cornel Vatavu.

Profesorul Costica Vatavu FOTO Cosmin Zamfirache

"O adevarat forta a naturii"

Echipa locala (de baeti) joaca in liga a IV-a si a fost mereu la un pas de o calificare in ligile superioare. Sunt multe fete care au frati si, de voie, de nevoie, s-au uitat la fotbal, au dat cu piciorul in minge. A fost o metoda la indemana de a petrece timpul liber", a precizat profesorul Vatavu. La inceput alaturi de baieti, pe maidan iar apoi intre ele. Au luat locul intai de la prima participare. Si am zis sa incep sa pregatesc o echipa de fete", spune Cornel Vatavu.

"Nu-mi imaginez lumea fara fotbal"

In cei trei ani, profesorul a pregatit terenul si a constituit un nucleu, care a reusit sa intre in top cinci echipe de fotbal feminin, la nivelul scolar al judetului. La inceputul acestui an, s-a cristalizat echipa cu ajutorul careia Tudora va ataca campionatele zonale si national... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro