FOTO Femeia capitan din Malawi care a anulat peste 850 de casatorii intre minori si i-a trimis pe copii la scoala

FOTO Femeia capitan din Malawi care a anulat peste 850 de casatorii intre minori si i-a trimis pe copii la scoala

Desi casatoriile intre persoane cu varste mai mici de 18 ani sunt interzise de la inceputul anului 2015, exista o "portita" legislativa care permite inca realizarea acestora, si anume "legea datinei", care se traduce prin realizarea uniunilor cu acordul parintilor si supravegherea cuplurilor casatorite de liderii traditionali.

acum 95 luni (8 Apr 2016)

Theresa Kachindamoto, capitan in districtul Dedza din Malawi, unde influenta sa se rasfrange asupra a aproximativ 900.000 de persoane, a avut o initiativa istorica pentru statul african. Femeia, satula sa vada fetite de 12 ani plimbandu-si propriii copii, a promulgat o noua lege prin care a interzis casatoriile intre minori in disctrictul aflat sub jurisdictia ei.

"Le-am spus: ", a declarat Kachindamoto pentru postul de televiziune Al Jazeera. De asemenea, in cazul in care parintii sunt prea saraci pentru a mai plati taxele scolare, le plateste din propriul buzunar sau cauta sustinerea oamenilor mai instariti care isi doresc sa ajute. Mai mult decat atat, aceasta face presiuni pentru eliminarea ritualurilor de curatare, care presupun ca fetele sa mearga in tabere pentru initiere sexuala inca de la varsta de 7 ani.

FOTO Huffington Post

Patru dintre subordonatii barbati ai lui Kachindamoto au continuat sa aprobe casatoriile intre minori si, ca avertisment pentru ceilalti, femeia i-a suspendat din functie angajandu-i inapoi doar dupa ce au confirmat ca au anulat casatoriile in cauza. "La inceput a fost mai greu, dar acum oamenii au inceput sa inteleaga", a spus aceasta. Desi casatoriile intre persoane cu varste mai mici de 18 ani sunt interzise de la inceputul anului 2015, exista o "portita" legislativa care permite inca realizarea acestora, si anume "legea datinei", care se traduce prin realizarea uniunilor cu acordul parintilor si supravegherea cuplurilor casatorite de liderii traditionali. Niciun copil nu ar trebui sa stea acasa si sa se ocupe de treburi gospodaresti in timpul orelor de curs. Numai in luna iunie a anului trecut, eroina a anulat mai bine de 300 de casatorii intre minori. Malawi are cea mai mare rata a mariajelor intre minori, una din doua fete casatorindu-se inainte de a implini 18 ani. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro