FOTO Feerie de gheata la Canionul Sapte Scari. Obiectivul turistic a fost si subiect de Discovery

FOTO Feerie de gheata la Canionul Sapte Scari. Obiectivul turistic a fost si subiect de Discovery

Lungimea acestuia este de 160 de metri, cu o diferenta de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 1.050 de metri. Accesul la Canionul Sapte Scari se face extrem de simplu, dinspre localitatea Timisul de Sus si Dambul Morii, de pe Drumul National 1 (traseu banda galbena).

acum 75 luni (1 Dec 2014)

Datorita zacamintelor diferite de metal din anumite portiuni ale canionului, iarna totul se transforma intr-o feerie de culori. A venit in iarna o echipa de la Discovery special pentru a filma acest fenomen", a mai spus Cristian Popa de la Regia Padurilor Sacele care se ocupa de promovarea Canionului. Lungimea acestuia este de 160 de metri, cu o diferenta de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 1.050 de metri. Defileul este format din sapte scari din metal cu inaltimi intre 2,5 si 15 metri, care ii dau numele si care se transforma in cascade cand volumul de apa al paraului Sapte Scari creste.

Accesul la Canionul Sapte Scari se face extrem de simplu, dinspre localitatea Timisul de Sus si Dambul Morii, de pe Drumul National 1 (traseu banda galbena). In perioasa de iarna poate fi vizitat doar in weekend intre orele 10.00 si 17.00, iar biletul de intrare costa 10 lei pentru adulti si 5 lei pentru copii.

Articole ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro