FOTO Elevii si profesorii care iau la pas toate provinciile tarii pentru a cinsti memoria eroilor care au faurit Romania Mare acum un secol

FOTO Elevii si profesorii care iau la pas toate provinciile tarii pentru a cinsti memoria eroilor care au faurit Romania Mare acum un secol

Romania 100.2100.152 este despre cei care au fost si care au luptat si murit (milioane de eroi tacuti) pentru ca noi sa avem astazi o tara, eroi necunoscuti si de mult uitati, care au manuit arma sau plugul, pentru ca mostenirea noastra identitara sa nu se piarda in neantul vremurilor si pentru ca noi sa vorbim o limba si sa avem o istorie.

acum 70 luni (16 Nov 2017)

O mana de profesori de la Colegiul Unirea din Focsani s-au gandit sa marcheze cum se cuvine Centenarul Marii Uniri, 1918- 2018, prin redescoperirea fiecarei provincii romanesti. Totodata, indicativul 100.2100.152 mai inseamna 2100 de ani de la venirea lui Burebista in fruntea statului dac centralizat si unirea tuturor triburilor din Bazinul Dunarii de Jos si din spatiul carpatic, dar nu in ultimul rand anul viitor se implinesc 152 de ani de existenta a Colegiului National Unirea.

Plecand de la aceste cifre, profesorii si elevii au organizat mai multe actiuni in acest an si vor continua si in anul viitor.

Anul acesta, in luna decembrie, elevii si profesorii care fac parte din proiect vor dona 100 de steaguri ale Romaniei, care vor fi duse in diferite locuri din tara, in catune izolate, vor fi oferite unor oameni care au luptat in Al Doilea Razboi Mondial sau unor personalitati.

In urma cu doua saptamani, elevii au plantat 100 de stejari pentru 100 de eroi care si-au jertfit viata in Primul Razboi Mondial.

"Activitatea 100 de eroi prind radacini la 100 de ani de la Marea Unire s-a dovedit a fi una foarte interesanta, deoarece toti cei care am luat parte la aceasta, ne-am detasat de spatiul cotidian, alegand sa ne dedicam, trup si suflet, naturii. Astept cu nerabdare sa ne intalnim peste 30 de ani si sa ne contemplam stejarii care astazi sunt vegheati de nume de razboinici ce si-au pus amprenta asupra istoriei neamului", potrivit elevei Bianca Vranceanu. Romania 100.2100.152 este despre cei care au fost si care au luptat si murit (milioane de eroi tacuti) pentru ca noi sa avem astazi o tara, eroi necunoscuti si de mult uitati, care au manuit arma sau plugul, pentru ca mostenirea noastra identitara sa nu se piarda in neantul vremurilor si pentru ca noi sa vorbim o limba si sa avem o istorie. Romania 100.2100.152 este in egala masura despre generatiile care vor veni si car... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro