FOTO Dunarea inghetata: un spectacol infricosator de acum un secol

FOTO Dunarea inghetata: un spectacol infricosator de acum un secol

Spre exemplu, in 1912 a fost inghetata timp de 40 de zile, iar in 1862 - timp de 92 de zile. Cum petreceau de Boboteaza crestinii si musulmanii Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

acum 94 luni (12 Feb 2015)

Ecologistii spun ca Dunarea nu mai ingheata complet din cauza fenomenului de incalzire globala. Vasele erau blocate, comertul de acest fel se oprea, iar oamenii pur si simplu ieseau la plimbare in zone in care, in restul anului, puteau circula doar vapoare.

Mai multe fotografii realizate cel mai probabil in acelasi an, in 1929, arata spre exemplu nave stalcite de gheata in Drobeta Turnu Severin, dar si oameni care se incumeta pe gheata la malul unui oras din Austria.

Specialistii spun ca au fost perioade in care inghetul a durat zeci de zile. Spre exemplu, in 1912 a fost inghetata timp de 40 de zile, iar in 1862 - timp de 92 de zile. Recordul a fost de 101 zile la rand, in anul 1880, arata specialistul tulcean Nicolae Ariton. Nu a fost inghetata, de exemplu, in 1877, in timpul Razboiului de Independenta.

CITITI SI:

Povestile iernilor de cosmar ale romanilor. Cum petreceau de Boboteaza crestinii si musulmanii

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro