FOTO Dosarul "Referendumul". Sute de martori adusi la audieri in Capitala. Cei mai multi spun ca n-au votat in 2012

FOTO Dosarul

De asemenea, urmeaza sa fie audiati ca martori si 140 de persoane din Gorj, care provin din satele Balteni si Pesteana, persoane care au mai fost audiate ca martori si in 2012, anchetatorii stabilind atunci ca mai multi alegatori din cele doua localitati nu venisera la sectiile de votare, dar figurau prezenti pe listele electorale. Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, "cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte partidul reprezentat de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale".

acum 99 luni (24 Oct 2014)

UPDATE Vicepremierul Liviu Drganea a refuzat sa comenteze audierea martorilor din judetele Teleorman si Vrancea in dosarul privind fraude la referendumul din 2012, dar a aratat ca ii pare rau ca oamenii, in special cei in varsta, au fost chemati "noaptea" la instanta suprema.

UPDATE Alte trei autocare, cu numere de inmatriculare de Vrancea, au ajuns la Curtea de Apel Militara Bucuresti. Cele trei autocare sunt insotite de un antemergator al Politiei si de un echipaj al Ambulantei.

De asemenea, urmeaza sa fie audiati ca martori si 140 de persoane din Gorj, care provin din satele Balteni si Pesteana, persoane care au mai fost audiate ca martori si in 2012, anchetatorii stabilind atunci ca mai multi alegatori din cele doua localitati nu venisera la sectiile de votare, dar figurau prezenti pe listele electorale. Cei mai multi spun ca n-au votat in 2012

UPDATE Procesul a inceput, dar inainte sa le dea cuvantul martorilor, magistratii au subliniat ca au fost adusi cu mandat pentru ca in acest fel cheltuielile pentru deplasare sa fie suportate de catre stat sau, dupa caz, de catre persoanele condamnate, atunci cand li se vor imputa cheltuielile de judecata.

La iesirea din Curtea de Apel Militara, batranii care au fost adusi sa dea declaratii primesc cate o sticla de apa si un corn.

UPDATE Trei autocare in care sunt aproximativ 100 de persoane, insotite de forte de ordine, au plecat din Gorj spre Bucuresti pentru a aduce pe martorii chemati pentru audieri in dosarul "Referendumul".

Asta dupa ce la termenul trecut, instanta a decis ca astazi sa fie audiati toti martorii, pentru ca multi dintre acestia sunt persoane in varsta sau cu probleme grave de sanatate, care nu ar trebui "puse pe drumuri" in perioada rece a anului.

Cele peste o suta de persoane sunt aduse in Capitala in baza unor mandate de aducere, din judetele Olt... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro