FOTO Documentul care poate salva viata soferilor in cazul unui accident! O premiera pentru Romania

FOTO Documentul care poate salva viata soferilor in cazul unui accident! O premiera pentru Romania

Proiectul "Carte de Salvare la Bord" isi propune salvarea victimelor accidentelor rutiere prin garantarea accesului instant la informatii relevante privind componentele masinilor in cazul unei operatiuni de descarcerare. Cartea de Salvare de Bord poate fi downloadata de pe adresa www.csb.acr.ro.

acum 107 luni (21 Jun 2015)

Proiectul "Carte de Salvare la Bord" isi propune salvarea victimelor accidentelor rutiere prin garantarea accesului instant la informatii relevante privind componentele masinilor in cazul unei operatiuni de descarcerare. Carte de Salvare la Bord ajuta echipele de salvatori sa intervina eficient. Cei de la ACR sustin ca prin aceasta se reduce cu pana la 30% timpul de salvare a victimelor din autovehiculul avariat.

Utilizand Cartea pe scara larga, in fiecare an ar putea fi salvate pana la 2.500 de vieti in accidentele rutiere din Europa.

Cartea de Salvare de Bord poate fi downloadata de pe adresa www.csb.acr.ro.

"Cartea de Salvare la Bord este necesara tuturor automobilistilor si poate fi un instrument eficient in salvarea vietii. Pentru fiecare model de automobil se poate obtine o carte de salvare de pe www.csb.acr.ro. Descarca cartea de salvare, tiparest-o color, impatureste-o si pozitioneaz-o in parasolarul din dreptul conducatorului auto. Ai acum ocazia sa participi la eforturile noastre de salvare a vietilor omenesti", transmit cei de la ACR pe site-ul lor oficial.

Cartea contine informatii referitoare la pozitionarea airbag-urilor, a rezervoarelor de combustibil, a acumulatorului, a punctelor adecvate de taiere etc.

In perioada imediat urmatoare, sucursalele teritoriale ale ACR, impreuna cu Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta locale, vor incepe promovarea proiectului "Carte de Salvare la Bord". Degeaba le cumparati daca au expirat: "Nu mai sunt sigure in trafic"

Cauciucurile de iarna, dilema soferilor pe timp de vara. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro