FOTO Dezvaluiri din mafia tigarilor. Politistul de frontiera care a infruntat o retea de contrabandisti

FOTO Dezvaluiri din mafia tigarilor. Politistul de frontiera care a infruntat o retea de contrabandisti

Audiat de judecatorii Tribunalului Vaslui, Ionel Lascu a mentionat ca anul trecut, in octombrie 2013, in timpul unei misiune de patrulare comuna, pe teritoriul Republicii Moldova, a fost abordat de omologul sau de la Sectorul Politiei de Frontiera (SPF) Leova, Ivan Musteata, care i-a propus sa desfasoare activitati de contrabanda, urmand sa primeasca 50 de euro pentru fiecare bax de tigari trecut peste Prut.. Tinta contrabandistilor: 4 ore pe noapte frontiera verde libera De ziua Romaniei, anul trecut, politistii de frontiera vasluieni au organizat o actiune in localitatea Bumbata, de pe malul Prutului, la care a participat si seful SPF Leova si subalternul acestuia, Iurie Volceanov ofiter de investigatii. Procurorul mi-a spus cp imi iau masuri de siguranta, motiv pentru care de la Serviciul Teritorial al Politiei de Frontiera Vaslui mi s-a asigurat protectia cu politisti de la Departamentul de interventie.

acum 107 luni (6 Nov 2014)

Audiat de judecatorii Tribunalului Vaslui, Ionel Lascu a mentionat ca anul trecut, in octombrie 2013, in timpul unei misiune de patrulare comuna, pe teritoriul Republicii Moldova, a fost abordat de omologul sau de la Sectorul Politiei de Frontiera (SPF) Leova, Ivan Musteata, care i-a propus sa desfasoare activitati de contrabanda, urmand sa primeasca 50 de euro pentru fiecare bax de tigari trecut peste Prut..

"Musteata mi-a propus sa fac o bresa in dispozitiv si sa gasesc o persoana care sa se ocupe de preluarea tigarilor de peste Prut. L-am refuzat, spunandu-i despre vamesii si cei 47 de politisti de frontiera de la Albita care au fost arestati.

Tinta contrabandistilor: 4 ore pe noapte frontiera verde libera

De ziua Romaniei, anul trecut, politistii de frontiera vasluieni au organizat o actiune in localitatea Bumbata, de pe malul Prutului, la care a participat si seful SPF Leova si subalternul acestuia, Iurie Volceanov ofiter de investigatii. La fiecare transport se preconiza a se trece peste raul Prut cu funiile si barcile pneumatice in jur de 100.000 pachete de tigari, iar in fiecare luna trebuia sa se desfasoare cel putin un transport de o asemnea anvergura.

"Eu trebuia sa creez o bresa in dispozitivul de control, iar intre orele 2.00 si 6.00 nu trebuia sa permit patrulelor sa fie in zona, practic, respectiva zona a frontierei trebuia sa fie libera. Tigarile trebuiau sa fie trecute de peste Prut de ofiterii Musteata si Volceanov, iar pe malul romanesc sa fie preluate de o persoana gasita de mine, careia am stabilit sa ii spunem pescar. Acesta avea misiunea de a prelua tigarile si de a le preda la microbuz ce urma sa fie trimis pe teritoriul romanesc de ofiterii din Moldova.", a explicat comisarul Lascu. Dupa intalnirea de la Bumbata, seful SPF Berezeni a fost conactat de un cunoscut traficant de tigari din Republica Moldova, Vasile Iordachi, in slujba caruia se af... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro