FOTO Dezastru la o fabrica de vopseluri din Orastie. Cel putin cinci raniti intr-un incendiu mistuitor, urmat de explozii

FOTO Dezastru la o fabrica de vopseluri din Orastie. Cel putin cinci raniti intr-un incendiu mistuitor, urmat de explozii

VIDEO Incendiu mistuitor "In urma incendiului a fost degajata o mare cantitate de fum motiv pentru care autoritatile locale au decis activarea sistemului de alarmare a populatiei din acea zona a localitatii.In acest sens recomandam populatiei sa ramana in locuinta pana la stingerea incendiului, sa evite deplasarea in zona de manifestare a incendiului, sa inchida usile si ferestrele pentru evitarea patrunderii fumului, sa paraseasa zona de manifestare a incendiului si sa indentifice locuri sigure si aerisite., a informat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Hunedoara.

acum 29 luni (12 Sep 2017)

"Comitetul local din municipiul Orastie a decis evacuarea populatiei din cinci blocuri, cu 185 de apartamente situate in apropiere de locul producerii incendiului. Majoritatea celor 300 de oameni din aceste blocuri a preferat sa se autoevacueze la rude, in timp ce alte persoane au fost transportate la sala de sport din municipiul Orastie.

Jandarmii si pompierii actioneaza pentru evacuarea populatiei din cele cinci blocuri, iar locul unde vor fi evacuate persoanele va fi asigurat cu efective de jandarmi.Numarul fortelor de interventie a crescut, astfel ca, in prezent actioneaza peste 40 pompieri, 26 jandarmi si 12 politisti, precum si politisti locali din municipiul Orastie. Recomandam populatiei din Orastie sa evite deplasarea in zona de manifestare a incendiului, sa inchida usile si ferestrele pentru evitarea patrunderii fumului, sa paraseasa zona de manifestare a incendiului si sa indentifice locuri sigure si aerisite", a informat Centrul Judetean de Comunicare si Informare Publica.

Un incendiu mistuitor, urmat de mai multe explozii, potrivit martorilor, este in desfasurare la o fabrica de vopseluri din Orastie.

Este vorba de un tanar de 24 de an cu arsuri de gradul IV, a precizat Anemona Doda, purtatoarea de cuvant a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Hunedoara.

"In urma incendiului un barbat in varsta de 24 ani a suferit arsuri pe 80% din suprafata corpului, de gradul III si IV. Ranitul a fost transportant cu o ambulanta la UPU Orastie, urmand sa fie preluat de o ambulanta SAJ cu medic pentru a fi transportat la un spital de specialitate din municipiul Timisoara. Alte patru persoane au fost intoxicate cu fum si au primit ingrijiri la fata locului, nefiind necesara transportarea acestora la spital", a informat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Hunedoara.

Peste 30 de pompieri au fost mobilizati pentru stingerea incendiului, care se manifesta la hala de 5.000 de metri patrati, cu cinc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro