FOTO Descinderi la casa lui Ionica Tiganu'. Fiica bulibasei de Barlad, saltata de mascati

FOTO Descinderi la casa lui Ionica Tiganu'. Fiica bulibasei de Barlad, saltata de mascati

UPDATE Descinderea de la palatul bulibasei de Barlad face parte dintr-o actiune ampla de combatere a criminalitatii. Ulterior, membrii gruparii ar fi identificat clienti, respectiv administratori de societati comerciale care, pentru a plati catre bugetul de stat sume de bani cu mult reduse fata de cele reale, doreau sa intre in posesia facturilor fiscale fictive emise de societatile de tip fantoma, pentru a le introduce in situatia financiar-contabila", se precizeaza intr-un comunicat al DIICOT.

acum 90 luni (12 Mar 2015)

UPDATE Descinderea de la palatul bulibasei de Barlad face parte dintr-o actiune ampla de combatere a criminalitatii. Intreaga actiune a fost coordonata de politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Vaslui, sprijiniti de colegi din Iasi, Bacau, Galati, Bucuresti, Brasov si Covasna.

"Mascatii" au efectuat 54 de perchezitii la membrii unui grup infractional organizat, constituit in vederea savarsirii de infractiuni de evaziune fiscala.

"Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2012 - 2015, liderii gruparii ar fi infiintat societati comerciale pe numele lor sau ar fi identificat persoane cu posibilitati financiare reduse care, in schimbul unor sume de bani modice, ar fi infiintat sau preluat firme. Ulterior, membrii gruparii ar fi identificat clienti, respectiv administratori de societati comerciale care, pentru a plati catre bugetul de stat sume de bani cu mult reduse fata de cele reale, doreau sa intre in posesia facturilor fiscale fictive emise de societatile de tip fantoma, pentru a le introduce in situatia financiar-contabila", se precizeaza intr-un comunicat al DIICOT.

De asemenea, beneficiarii facturilor fictive sunt banuiti ca ar fi intentionat sa-si insuseasca bani din societatile pe care le administrau si ar fi apelat la liderii gruparii pentru a le emite documente financiar-contabile care sa ateste o achizitie de bunuri, produse sau servicii.

In baza acestor documente fictive, beneficiarii ar fi virat sumele de bani inscrise pe facturile fiscale in conturile bancare deschise in numele societatilor controlate de liderii gruparii, dupa care ar fi intrat in posesia acestora in numerar, platind un comision de 10% din valoarea sumei inscrisa pe factura fiscala fictiva. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale - Inspectoratul General al Politiei Romane si Departamentul de Informatii si Protectie Interna.

In ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro