FOTO Dascali voluntari de dragul carora copiii renunta la orele de joaca pentru a face performanta. Elev: "E concurenta si intre invatatoare"

FOTO Dascali voluntari de dragul carora copiii renunta la orele de joaca pentru a face performanta. Elev:

Lacramioara Costin si Carmen Iacob sunt invatatoare titulare la Epureni, localitate situata la 25 de kilometri de Barlad, si de mai bine de doi ani fac voluntariat in cadrul Centrului de Excelenta in Educatie infiintat de Asociatia "Sfantul Teodor". "O atentie deosebita a fost acordata elevilor de clasa a VIII a care aveau de sustinut Evaluarea Nationala si unde am avut doua grupe pregatite de doamnele Tamas Dana si Chiritescu Cristina la matematica, si Alexa Mihaela, Stan Daniela si Stefanica Maria la romana.Copiii beneficiau de o gustare si s-au organizat excursii la manastiri din judet, iar cu ocazia sarbatorilor religioase primeau cadouri cu sprijunul financiar al oamenilor de bine din oras.

acum 71 luni (18 Feb 2016)

25 de copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 9 ani renunta la timpul liber de dragul unor invatatoare care s-au oferit sa faca meditatii cu ei. Lacramioara Costin si Carmen Iacob sunt invatatoare titulare la Epureni, localitate situata la 25 de kilometri de Barlad, si de mai bine de doi ani fac voluntariat in cadrul Centrului de Excelenta in Educatie infiintat de Asociatia "Sfantul Teodor". Astfel, doua zile pe saptamana cate doua ore, elevii deslusesc de la ele notiunile pe care nu le-au inteles la scoala si lucreaza spulimentar din culegeri de romana si matematica.

Cei aproximativ 25 de copii de ciclu primar au aflat de acest proiect de la una din fetitele inscrise. A fost atat de incantata incat le-a povestit si colegilor de clasa si copiilor cu care se juca in cartier. La scurt timp au venit atat de multi elevi la inscrieri incat depasea cu mult posibilitatile de pregatire a profesorilor voluntari. In afara de pregatire la matematica si romana, copiii fac si activitati recreative care sa le stimuleze imaginatia, creativitatea etc. Toti se declara incantati si spun ca nu ar renunta la meditatii in favoarea calculatorului ori a altor activitati de timp liber.

Matei Dumitrasc (9 ani), coleg de clasa cu Ana-Maria, spune ca ceea ce face in cadrul proiectului e total diferit de orele de la scoala: "Imi place sa invat cu doamnele invatatoare pe la Centrul de excelenta pentru ca ma fac sa inteleg ceva. Nu trebuie sa se supere doamna de la scoala, dar e concurenta si intre invatatoare".

Cele doua invatatoare au experienta cu munca la clase simultane deoarece o buna parte din cariera de dascal au desfasurat-o in mediul rural unde nu sunt suficienti copii pentru a face clase in fiecare an. Rezolvam cu elevii probleme cu grad mare de dificultate si rezultatele s-au vazut la concursurile unde au participat", a spus, pentru "Adevarul", Lacramioara Costin. Colega ei, Carmen Ioacob, este titulara tot la... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro