FOTO Cum va arata malul stang al Crisului Repede dupa reabilitare

FOTO Cum va arata malul stang al Crisului Repede dupa reabilitare

Astfel, ceea ce este efectiv amplasat in albia Crisului Repede tine de ABA Crisuri, si ei vor largi acest element din beton pentru ca promenada sa fie mai generoasa, si tot ceea ce tine de lucrarile de finisaj a ceea ce face ABA Crisuri pe de o parte, restaurarea intregului zid, stalpi, restaurarea balustradei si a stalpilor proiectati de fratii Vago, inclusiv pavarea cu piatra a trotuarului pana la carosabil este ceea ce urmeaza sa fie realizat de catre Primaria Oradea, a mai aratat viceprimarul Mircea Malan.

acum 75 luni (22 Nov 2017)

"Sunt doua proiecte, care fac parte din imaginea de ansamblu a orasului Oradea: centrul istoric pe care in ultimii ani incercam sa il aducem la un nivel de calitate cat mai bun, prin restaurarea fatadelor cladirilor, prin reabilitarea spatiilor publice din zona centrala, incercand sa extindem pe cat posibil suprafetele pietonale pentru a le pune la dispozitia cetatenilor. O cerinta este mereu aceeasi: de a gasi acele concepte, acele solutii de arhitectura care nu paraziteaza ceea ce exista valoros aici, incercand, totodata, sa aduca un plus de valoare spatiilor, astfel incat sa reusim sa lasam o amprenta de calitate asupra celor mai importante cladiri din orasul nostru", a spus viceprimarul Mircea Malan. Ladislau si Podul Centenarului, acesta s-a aflat in dezbaterea Comisiei Municipale de Urbanism si Amenajarea Teritorului (CMUAT). Este rodul efortului unei echipe complexe in care au lucrat arhitecti de la firma Noua Optiune din Baia Mare, impreuna cu arhitecti si specialisti locali, inclusiv designerul Adian Sabau, cel care a avut un cuvant important de spus in ceea ce priveste Podul Sf.

Proiectul doreste restaurarea intregii zone, cuprinzand stalpii, corpurile de iluminat si jardinierele, opera a arhitectilor Jozsef si Laszlo Vago, precum si coborarea spre cursul de apa, care se doreste pusa in valoare, astfel incat zona sa devina una atractiva, completand armonios, prin amenajare, imaginea cladirilor istorice din jur.

S-a urmarit ca malul apei, cu acel zid masiv de beton, prin niste stalpi foarte simpli si prin zone verzi, inclusiv cu coborarile spre Cris, sa ofere oradeanului o senzatie de siguranta si de liniste. De asemenea, va exista posibilitatea ca pietonii sa treaca pe sub podul Sf.

"Practic eliminam partial conflictul de trafic intre pietoni si autoturisme, conflict care exista astazi pe Podul Sf.

In momentul in care ABA Crisuri va finaliza lucrarile, Prima... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro