FOTO Cum sa umpli masa de Craciun cu trufandale romanesti. "Tot ce am in solar este bun de dus la piata"
Desi par legume de lux in aceasta perioada, pentru ca trufandalele se gasesc mai mult in primavara, verdeturile se vand la preturi de nimic la tarabe, iar agricultorii nu prea isi scot investitia facuta. Preturile sunt de 1,5 lei pentru ridichi, 1 leu pentru ceapa, 2,5 lei pentru salata si 1 leu pentru o legatura de ceapa verde.
Dupa ce au terminat recoltele de ardei si rosii din sere, taranii din Baleni s-au reorientat catre verdeturi. Salata verde, ridichi de luna, ceapa si usturoi verde, toate proaspete si crescute natural, le duce la piata in orasul Pucioasa. "Dupa cultura de rosii am semanat verdeturile. Am avut si grija de ele si ne-a ajutat si clima, pentru ca am avut o toamna foarte calda. Ele au nevoie de o temperatura de peste 25 de grade. Trebuie sa avem mare grija de ele. Tot ce am in solar am semanat la inceputul lunii septembrie, iar acum sunt bune de dus la piata", a spus Iulian Anghel, agricultor Baleni. Agricultorii au investit bani multi in centrale electrice sau pe lemne pentru sere, care vor merge la foc continuu in perioada imediat urmatoare. "Ar trebui sa incepem sa recoltam, dar ne miscam in functie de anotimp. Am pus verdeata pe 500 de metri patrati. Salata creste la o temperatura de peste 25 de grave", spune Petre Stoenescu, un alt agricultor. Desi par legume de lux in aceasta perioada, pentru ca trufandalele se gasesc mai mult in primavara, verdeturile se vand la preturi de nimic la tarabe, iar agricultorii nu prea isi scot investitia facuta. Preturile sunt de 1,5 lei pentru ridichi, 1 leu pentru ceapa, 2,5 lei pentru salata si 1 leu pentru o legatura de ceapa verde. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro