FOTO Cum i-a impresionat o romanca pe gurmanzii din Italia, cu prajiturile copilariei

Salagean Codruta are 46 de ani, este din Bistrita si de mai bine de 7 locuieste in Italia, unde face curat in casele italienilor. Un tort cat patru, cea mai complex comanda Cea mai complicata si complexa comanda pe care a avut-o de onorat Codruta a fost un tort pentru patru zile de nastere, cu umplutura si decoratii diferite.

acum 96 luni (19 Sep 2014)

Salagean Codruta are 46 de ani, este din Bistrita si de mai bine de 7 locuieste in Italia, unde face curat in casele italienilor. De ani de zile bistriteanca petrece ore bune in bucatarie, iar in urma cu doi ani si jumatate a descoperit o pasiune ce vine sa-i completeze veniturile.

Bistriteanca face torturi si prajituri pentru italieni, dar si pentru romanii stabiliti in Italia.

In timp torturile bistritencei au devenit tot mai spectaculoase, incluzand flori din zahar ce seamana izbitor cu originalul sau figurine inspirate din povesti sau desene animate.

Alba ca zapada si Albinita fac furori printre italieni

In tot acest timp Codruta a fost autodidacta, folosindu-se de diverse tutoriale si retete gasite pe Internet sau aduse chiar din copilaria sa din Romania comunista. Astfel, pe langa prajiturile traditionale italiene, bistriteanca a inclus in oferta sa si prajituri populare in Romania inca de pe vremea comunistilor: Alba ca Zapada sau Albinita.

"Am propus si retete romanesti si au fost apreciate. Le plac mult prajiturile cu foi, cu nuca, torturile mici si foarte simple", completeaza Codruta.

Un tort cat patru, cea mai complex comanda

Cea mai complicata si complexa comanda pe care a avut-o de onorat Codruta a fost un tort pentru patru zile de nastere, cu umplutura si decoratii diferite.

Mai mult, pasiunea pentru torturi pare sa o transmita si fetei sale de 13 ani Rahela, care o ajuta la decoratiunile mai simple.

Talentul Codrutei a fost recunoscut si la un concurs regional de cake design pentru amatori, unde a castigat locul I cu un tort cu broscute, asta desi a concurat doar cu italieni.

Una dintre decoratiunile facute de Codruta (Foto: Arhiva personala)

"E ca o lume a basmelor, vad un obiect, o floare, o imagine, ma inspira si ma gandesc cum as putea sa il aduc in... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro