FOTO Cum este promovat "aurul dulce" al Romaniei. Botanistul Casei Regale a Marii Britanii: "Mierea din Transilvania este, probabil, cea mai buna din lume!"

FOTO Cum este promovat

IIntreprinderea sociala deschisa la Valcau de Jos, in 2010, de catre Fundatia Agapis, lanseaza produsul manifest "Mierea - sarbatoarea gustului", gandit ca o invitatie lansata consumatorilor romani de a cumpara miere autohtona, de o calitate net superioara celei de import. Si un ambalaj manifest, care cuprinde un indemn la consumul de miere romanesca autentica, afirmatia lui Jonh Akeroyd, care sustine ca mierea de albine din Transilvania este, probabil, cea mai buna miere din lume, plus o recomandare speciala, indemn la a cumpara produs romanesc si la a sustine micii producatori locali: "Arta de a darui incepe prin a cumpara de la tine de acasa, de la ai tai!".

acum 87 luni (7 Oct 2014)

IIntreprinderea sociala deschisa la Valcau de Jos, in 2010, de catre Fundatia Agapis, lanseaza produsul manifest "Mierea - sarbatoarea gustului", gandit ca o invitatie lansata consumatorilor romani de a cumpara miere autohtona, de o calitate net superioara celei de import.

Directorul fundatiei, Alin Prunean, recunoaste ca ideea ii apartine botanistului Casei regale a Marii Britanii, John Akeroyd, pe care l-a intalnit la Festivalul Florilor de Camp Europene de anul acesta, de la Viscri, organizat de Fundatia Adept Transilvania. Englezul a povestit cu aceasta ocazie cu Alin Prunean, presedintele Fundatiei Agapis, despre mierea din Transilvania, despre care Akeroyd a spus ca este, probabil, cea mai buna miere din lume, datorita biodiversitatii extraordinare de plante de aici si i-a recomandat salajanului pasionat de apicultura sa o scoata din anonimat, aceasta fiind aurul dulce al Romaniei, necunoscut si nepretuit la adevarata lui valoare.

In urma acestei discutii, Alin Prunean a hotarat sa scoata pe piata un produs manifest pe care il avea de multa vreme in minte: "Mierea - sarbatoare a gustului", pledoarie pentru consumul responsabil de miere de albine, cumpararea de produse romanesti si sustinerea micilor producatori locali.

Produsul manifest "Mierea - sarbatoare a gustului" cuprinde: O gama de 8 mixuri gourmet, prin care se pune in evidenta una dintre cele mai importante proprietati ale mierii autentice: aceea de a amplifica si conserva perfect gustul si efectele condimentelor sau fructelor ( din gama terapeutica, miere cu polen si propolis, miere cu nuca si propolis, miere cu prune uscate si din gama delicatese miere cu cafea, miere cu cacao, miere cu chimen, miere cu anason stelat, miere cu scortisoara. Si un ambalaj manifest, care cuprinde un indemn la consumul de miere romanesca autentica, afirmatia lui Jonh Akeroyd, care sustine ca mierea de albine din Transilvania este, probabil, cea mai buna mie... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro